MApN: Elena Băsescu nu a purtat o uniformă militară completă, prin urmare nu a încălcat legea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elena Băsescu nu a purtat o uniformă militară completă, prin urmare nu a încălcat niciun regulament militar la mitingul electoral de la Cluj, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spânu.

"Din punct de vedere al regulamentelor militare, nu este vorba de o uniformă militară completă. Mai există şi elemente care lipseau, cum ar fi semnele de armă, ecusonul cu numele, ecusonul de identificare cu România, sau gradele. Doar toate aceste elemente alcătuiesc o uniformă militară completă", a declarat Spânu, conform regulamentelor militare, în cazul Elenei Băsescu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a cerut, miercuri, Corpului 4 Armată Teritorial "Mareşal Constantin Prezan" un punct de vedere oficial legat de o costumaţia purtată de Elena Băsescu la Cluj-Napoca, în data de de 3 iunie, în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, a declarat miercuri, pentru NewsIn, Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Autosesizarea poliţiei clujene vine în urma unui material apărut în cotidianul "Click" în care fiica cea mică a preşedintelui României este acuzată că ar fi încălcat art. 241 din Codul Penal, care se pedepseşte cu închisoare între trei luni şi doi ani sau amendă.

Articolul din Codul Penal prevede că „purtarea, fără drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alineatul precedent se săvârşeşte în timp de război, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani”.

Elena Băsescu a purtat costumaţia, care seamănă cu uniforma militară purtată de soldaţii români din anumite teatre de operaţii, pe 3 iunie, pe scena Sălii Sporturilor “Horia Demian”, când solistul trupei Voltaj a invitat-o să cânte cu el împreună o piesă, în care concertului electoral organizat la Cluj-Napoca.

Scutaru: "Elena Băsescu uită că în uniforme similare au murit 11 militari români în Afganistan"

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Cameră, George Scutaru (PNL), a declarat, pentru NewsIn, că cere ministrului Apărării să precizeze public cine i-a oferit Elenei Băsescu uniforma militară, calificând comportamentul acesteia drept indecentă.

"Domnişoara Băsescu a comis un abuz încercând să obţină capital electoral alăturându-şi imaginea de cea a Armatei. Ea ar trebui să-şi ceară public scuze pentru folosirea uniformei militare în campanie şi pentru atitudinea frivolă de care a dat dovadă atunci când a pozat de parcă s-ar fi aflat pe podium. Fiind preocupată cu ieşirile în cluburi, Elena Băsescu uită că în uniforme similare au murit 11 militari români în Afganistan", a declarat liberalul.

Scutaru a precizat că este "regretabil" că Elena Băsescu a dat dovadă de un comportament "indecent", adăugând că explicaţiile purtătorului de cuvânt al MApN sunt "neconvingătoare" şi "o încercare palidă de a acoperi vina unei persoane din minister".

Citit 809 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.