FOTO/ Micuţii gălăţeni au acaparat logistica forţelor speciale

FOTO/ Micuţii gălăţeni au acaparat logistica forţelor speciale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Circa o mie de copii de toate vârstele au invadat duminică parcarea de la Shopping City, care s-a transformat, pentru câteva ore, într-un vast loc de distracţie. Diferit de spaţiile de joacă cu care sunt obişnuiţi cei mici, locul a reunit cele atractive elemente logistice ale forţelor de intervenţie de la interne: autospeciala de stins incendii şi barca de la Pompieri, câinii special dresaţi ai celor de la Frontieră, armamentul poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi trusele speciale din dotarea serviciilor de Criminalistică. Toate i-au atras pe cei mici ca un magnet, sărbătoriţii zilei forfotind încontinuu printre maşinile cu girofar şi staţii de transmisie. Unul dintre cele mai provocatoare puncte de atracţie l-a constituit concursul de amprente. Cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor, cei mici s-au amprentat singuri, cele mai reuşite „opere” fiind premiate. „Descinderea” de duminică nu a avut ca scop doar distractiv, ne-au dezvăluit organizatorii, expoziţia cu doză mare de distracţie urmărind şi deschiderea apetitului celor mici pentru meseriile de pompier, poliţist sau jandarm.

„Acum, că ne vor cunoaşte mai bine, poate peste câţiva ani printre aceşti copii se vor număra şi viitorii poliţişti. De altfel, tot în cursul zilei de astăzi (n.r. - duminică) vom merge şi la Tecuci, împreună cu colegii de la ISU şi cei de la Jandarmerie, pentru a ne întâlni şi cu copii de acolo, în cadrul unei acţiuni care va avea loc pe esplanada de la Casa de Cultură din municipiu”, a precizat Bogdan Cojocaru, reprezentantul IPJ Galaţi.

Evenimentul de la Galaţi a cuprins şi un concurs de aruncat mingea la coş, dar şi o competiţie de desene pe asfalt, cu tema „Alege-ţi eroul preferat”, unde s-au înscris zece echipe, cu nume dintre cele mai năstruşnice, de la „Pompierii” la „Super Cops” sau „Limbă roşie”.         

Citit 1712 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2015 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.