METODE BARBARE de pescuit în judeţul Galaţi. CE AU GĂSIT poliţiştii în casele a doi braconieri

METODE BARBARE de pescuit în judeţul Galaţi. CE AU GĂSIT poliţiştii în casele a doi braconieri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Doi localnici din Umbrăreşti, amatori de pescuit, au rămas fără capturi şi fără ustensile după ce locuinţele le-au fost călcate de poliţişti. Oamenii legii aveau informaţii că pescarii, de 44 şi respectiv 65 de ani, foloseau, pentru a-şi asigura capturi consistente, unelte interzise. Cele două percheziţii domiciliare efectuate în cursul aceleiaşi dimineţi au scos la iveală un "arsenal". Poliţiştii susţin că au găsit inclusiv dovezi care indicau faptul că pescarii foloseau la prinderea peştelui substanţe toxice sau dispozitive explozive.

"Poliţiştii au ridicat 30 de kilograme de peşte de diferite specii, 2,5 kilograme icre, două bărci pneumatice, şase plase monofilament, patru plase din fir textil, o năpatcă,  un dispozitiv improvizat pentru pescuit prin electrocutare şi alte accesorii de pescuit", a explicat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Confiscarea peştelui şi a uneltelor nu a fost singura problemă a pescarilor. Ei s-au ales, fiecare în parte, cu câte un dosar penal pentru deţinerea peştelui fără documente legale, posesie şi folosire de plase monofilament, precum şi folosirea de substanţe toxice, materiale explozive şi arme de foc pentru uciderea peştilor.

Citit 2696 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.