UPDATE: PERCHEZIŢII DNA Galaţi la Brăila - Trei medici brăileni, reţinuţi. Mită pentru pensii de boală

UPDATE: PERCHEZIŢII DNA Galaţi la Brăila - Trei medici brăileni, reţinuţi. Mită pentru pensii de boală
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, 17 iunie: Trei medici de la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila au fost reţinuţi de Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi. Cei trei, Ana Boală, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, toţi medici specializaţi în medicina muncii, sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

Procurorii DNA Galaţi susţin că, în perioada aprilie - iunie 2015, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar şi al altor persoane, a acordat grade de handicap în schimbul unor sume de bani (între 50 şi 500 lei de pacient), persoanelor care nu se încadrează în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obţină pensii de handicap.

Ana Boală este acuzată că, în perioada 27 aprilie - 16 iunie 2015, a primit, de la 73 de pacienţi, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare. Colega Anei Boală, medicul Rodica Ţone, a primit mită, bani şi produse alimentare şi nealimentare, de la 72 de pacienţi.

Procurorii DNA au prins-o, pe 16 iunie, în flagrant pe medicul Cristinel Andreicuţ, care a primit suma totală de 1.250 de lei, de la opt pacienţi examinaţi (între 50 şi 200 de lei de pacient) în vederea obţinerii pensiei de handicap.

Tot în flagrant a fost prinsă şi Ana Boală, care primise de la un pacient suma de 500 de lei.

Procurorii DNA au făcut în acest caz zece percheziţii şi au audiat, pe lângă medici şi asistente, şi aproximativ 30 de pacienţi. În urma audierilor, trei medici au fost reţinuţi, aceştia urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, iar alte 24 de persoane sunt cercetate în stare de libertate.

(Teodora Miron)


(16 iunie) Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013- 2015.

"În cursul zilei de 16 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare" se precizeaza in comunicatul DNA. 

Conform cotidianului "Obiectiv Vocea Brăilei", în vizorul procurorilor DNA este dr. Ana Boală, medic în cadrul Serviciului de Expertizare Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, din cadrul Casei de Pensii Brăila. Aceasta ar fi cerut şi primit bani pentru eliberarea unor certificate medicale de expertizare a capacităţii de muncă necesare la dosarul de pensie de boală.

Citit 5218 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 18:40

5 comentarii

 • postat de Mariana
  Miercuri, 17 Iunie 2015 22:16
  82.137.15.***
  La Galati spaga de acest gen se da "la gramada " chiar si pe liste iar daca s-ar vrea sa se faca ceva s-ar afla f. simplu chiar dintr-un simplu interogatoriu pe strada
  1
  6
  Raportează
 • postat de julien
  Miercuri, 17 Iunie 2015 10:10
  5.13.163.***
  exista dna galati??????!!!!!!!!!eu credeam ca astia dorm pe banii statului.
  0
  9
  Raportează
 • postat de GIGI
  Miercuri, 17 Iunie 2015 08:12
  193.230.156.***
  S-A TREZIT DNA GALATI SAU DOAR FAC IMPRESIE? PANA LA URMA CETATENII DAU SPAGA CU BUNA STIINTA LA DOCTOR DAR CU POLITICIENII CARE AU GOLIT SACUL BANILOR PUBLICI CE FACE DNA-UL???????????????????????????/ NU AU INCEPUT BINE.
  1
  3
  Raportează
 • postat de @pepeman
  Marți, 16 Iunie 2015 21:30
  89.137.30.***
  Auzi ce nume are d-na doctor, Boală :) Pe de alta parte, e de remarcat ca vineri i-a kuat Ne pasa de Galati la refec ca dorm pe wi si azi deja procurorii intrasera in priza. Dar nu te amagi Pepeman, se potolesc urgent si cu asta, nu-i tine mai mult de trei zile si vreo doua plevusti...
  0
  3
  Raportează
 • postat de pepeman
  Marți, 16 Iunie 2015 15:39
  213.177.6.***
  DNA Galaţi se ocupă cu mizilicuri, în timp ce Boldea, Durbacă, Herăştii şi toţi ceilalţi aviasani şi hortigali n-au nici un stres. Probabil cei mai corupţi procurori din ţară s-au adunat la Galaţi.
  4
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.