Festivalul "Rock la Dunăre" 2015 - Programul zilei de sâmbătă

Festivalul "Rock la Dunăre" 2015 - Programul zilei de sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Galaţiul a devenit pentru a doua oară capitala europeană a muzicii rock. Pe 19, 20 şi 21 iunie se desfăşoară, pe Stadionul "Dunărea", cea de-a doua ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre", eveniment aşteptat cu nerăbdare de toţi fanii acestui gen de muzică din Galaţi, dar şi din alte oraşe din ţară. 

Cel mai aşteptat moment al festivalului este, cu siguranţă, legendara trupă britanică Jethro Tull. Trupa a mai concertat în România şi anul trecut, în aceeaşi zi ca şi acum, pe 20 iunie.

Bilete pentru toate buzunarele

Festivalul este organizat de Teatrul Muzical „N. Leonard” din Galaţi, Fundaţia Culturală Phoenix şi, bineînţeles, Primăria  Galaţi.

Preţul biletelor este accesibil: 21,6 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi, 32,4 lei preţ întreg, iar un abonament pentru toate cele trei seri costă 54 de lei. Biletele şi abonamentele se pot procura direct la Stadionul "Dunărea", ne-a anunţat la conferinţa de presă, directorul instituţiei organizatoare, Teodor Niţă.

Fără băuturi "la pachet", cu muzica la iarba verde

Festivalul va începe în fiecare zi la ora 18,00, iar intrarea pe stadion se va face de la ora 17,00. "Deşi am încercat să obţinem o dispensă, suntem nevoiţi să încheiem programul, în fiecare seară, la ora 23,00, pentru a nu-i deranja pe cei care locuiesc în zonă. Suntem în căutarea unei locaţii în care să ne putem întinde cu spectacolele până mai târziu în noapte, pentru că un festival rock înseamnă şi spectacol de lumini. Şi anul trecut s-au primit reclamaţii că am deranjat, şi anul acesta suntem siguri că vor fi oameni nemulţumiţi", a mai spus spus directorul Teatrului Muzical.

Spectatorii nu vor avea voie cu băuturi şi mâncare aduse de-acasă, întrucât vor fi deschise chioşcuri în incinta stadionului.

Programul zilei de sâmbătă

Astăzi, atmosfera de pe stadionul „Dunărea” va fi încinsă de solistul trupei Jethro Tull, Ian Anderson, formaţie renumită pentru elementele de muzică clasică, folclorică, jazz, blues şi art rock, de Trooper, Desperado, Dan Andrei Aldea (Sfinx) şi SpeakFloyd. 

 

Trooper ajunge din nou la Galaţi

Trooper, una dintre cele mai cunoscute formaţii de heavy metal din România, a luat fiinţă în Târgovişte, în anul 1995, iar numele s-a născut de la melodia „The Trooper”, a cunoscutei trupe Iron Maiden. În prezent, Trooper înseamnă Alin „Coiot” Dincă (voce), Aurelian „Balaurul” Dincă (chitară), Laurenţiu Popa (chitară), Ionuţ „Oscar” Rădulescu (bass) şi Ionuţ „John” Covalciuc (baterie). Formaţia se poate lăuda cu obţinerea unui număr mare de premii, prin organizarea mai multor turnee de promovare în toată ţara. De asemenea, Trooper a împărţit scena cu formaţii mari precum Manowar şi Nazareth şi a deschis concertul de la Bucureşti pentru Iron Maiden.        

Mix de muzică rock şi country

Desperado a luat fiinţă în anul 1998 şi este o formaţie de country rock. Încă de la albumul de debut, intitulat „Promit că nu mai beau”, trupa şi-a definit un stil original, nu numai datorită muzicii, dar şi datorită textelor pline de umor, desprinse din viaţa de zi cu zi, abordând probleme precum consumul excesiv de alcool sau diverse comportamente umane. În prezent trupa este formată din Sandy Deac „The gun” (vocalist, chitară, keyboards), Laszlo Kovacs „Indiana Jones” (chitară), Călin Pop „Boyzoo” (chitară, vocalist), Vlad Spătar (chitară bas, vocalist), Ovidiu Cristian „Chico Mendez” (tobe) şi Ovidiu Buhăţel „Yezekill” (manager, inginer de sunet).        

Din nou pe scenă, după o pauză de trei decenii

Dan Andrei Aldea, supranumit Sfinxul rockului românesc, a revenit în mijlocul spectactorilor după o absenţă de peste 30 de ani, perioadă pe care a trăit-o în Germania. Stabilit acum la Oradea, artistul a reuşit să recâştige dragostea fanilor şi să aibă din ce în ce mai multe concerte în ţară. Sâmbătă, 20 iunie, va susţine un recital şi la Galaţi, în cadrul festivalului de rock de pe Stadionul „Dunărea”. Chiar dacă unii poate nu-l cunosc, iar alţii nu prea îşi mai amintesc de legendarul lider al formaţiei „Sfinx”, el va cânta live melodii precum „Om bun”, „Secolul vitezei”, „Din nou acasă”, „Şir de cocori”, „Ursitoarele”, etc.      

Trupa tribute Pink Floyd din România

SpeakFloyd este prima şi singura trupă tribute-band Pink Floyd din România. Formaţia SpeakFloyd s-a înfiinţat în ianuarie 2010, la Cluj, având în componenţă muzicieni cu experienţă şi care, din pasiune pentru muzica formaţiei Pink Floyd, au pus la cale un proiect care s-a dovedit de a fi de mare inspiraţie şi de mare succes în rândul ascultătorilor din România.

După o perioadă de şase luni de repetiţii zilnice şi o definire a repertoriului de interpretat, trupa SpeakFloyd a debutat la Bacău, unde a creat o mare surpriză, mai ales în rândul tinerilor (16-25 de ani). Grupul SpeakFloyd este format din David Bryan (voce), Sandy Deac (clape, voce, chitară electrică şi acustică), Kovacs Laszlo (chitară electrică şi acustică), Răzvan Rotis (tobe şi percuţie), Kolumban Zoli (bas), Edi Raita (clape) şi Lazăr Rudy (saxofon).        

  

Citit 2535 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2015 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.