PERCHEZIŢII/ Mafia cărnii de porc, călcată de procurori. Anchetatorii cercetează un dosar cu prejudiciu de 3.000.000 de euro

PERCHEZIŢII/ Mafia cărnii de porc, călcată de procurori. Anchetatorii cercetează un dosar cu prejudiciu de 3.000.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Procurori DIICOT de la Galaţi şi poliţişti de Crimă Organizată au făcut astăzi 31 de percheziţii pe raza judeţelor Vrancea, Vaslui, Călăraşi, Ilfov si pe raza municipiului Bucureşti,  la domiciliile unor persoane  şi sediile unor societăţi comerciale în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând de la finele anului 2013 numiţii D. D., S. L., G. P. A. şi D. I. C. au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Membrii grupului au urmărit ca o societate comercială de pe raza judeţului Vrancea să practice preţuri sub cele concurenţiale la produsele din carne prin diminuarea taxelor de plată către bugetul de stat, prin înregistrarea în evidenţele societăţilor comerciale furnizoare, controlate de aceştia a unor operaţiuni economice fictive. Membrii grupului infracţional au instituit şi preluat controlul unor societăţi comerciale de „tip fantomă”, prin care se realizau achiziţii intracomunitare de carne de porc, operaţiuni scutite de plata TVA la achiziţie”, se arată în comunicatul DIICOT.

Astfel, spun anchetatorii, membrii grupării nu ar fi achitat TVA-ul aferent comercializării cărnii de porc, „plimbând” banii între mai multe firme – fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin comiterea faptelor ce fac obiectul acestui dosar penal este de peste 3.000.000 euro.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse în vederea audierii un număr de 70 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

 

   

 

   

 

 

 

Citit 3501 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.