ATENŢIE, ŞOFERI! Se închide circulaţia pe digul Galaţi - Brăila

ATENŢIE, ŞOFERI! Se închide circulaţia pe digul Galaţi - Brăila
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zona de coşmar de la ieşirea din Galaţi spre digul care face legătura cu Brăila este pe cale să devină istorie, începând cu această săptămână. După ce, ani la rând, şoferii şi-au rupt maşinile în gropile formate de-a lungul căii ferate care deserveşte Romportmetul, factorii decidenţi care au competenţă în acestă zonă, respectiv CFR şi Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR), vor trece la treabă.

Cu toate că materialele necesare realizării lucrării, care presupune intervenţii simultane la linia ferată şi la carosabil, au fost aduse în zonă de aproape un an, nicio echipă nu a ajuns la faţa locului pentru a demara operaţiunile. Şi asta deoarece a tot fost amânată decizia redirecţionării traficului rutier, care pe perioada intervenţiilor nu se poate face pe digul Galaţi - Brăila.

În cele din urmă, măsura a fost adoptată, în sfârşit, astfel că joi, 23 iulie, muncitorii vor putea trece la treabă.

Traficul rutier pe DN 22 B, între Galaţi şi Brăila, va fi închis în intervalul orar 10.00 - 16.00, pe timpul cât se vor desfăşura lucrările de reabilitare a drumului. În acest interval, circulaţia se va desfăşura, în mare, pe varianta ocolitoare, Şendreni - Baldovineşti. Potrivit unei adrese transmise de CFR către autorităţile locale din Galaţi şi Brăila, circulaţia pe cele două sensuri se recomandă a se face pe următoarele rute, pentru a se preveni aglomerările excesive: cei care vin de la Brăila vor parcurge traseul Trecere Bac Brăila - str. Vadul Ghecetului - Calea Galaţi - Şendreni - Movileni - Galaţi sau bd. Dorobanţi - intersecţia cu str. Vadul Ghecetului - Calea Galaţi - Baldovineşti - Şendreni - Movileni - Galaţi; cei care pleacă din Galaţi o vor putea face fie pe ruta Movileni - Şendreni - DN 2B Baldovineşti, fie de la sensul giratoriu de la Auchan  - str. Lunca Siretului - DN 2B - Calea Galaţi - Brăila.

Punct "negru" în traficul gălăţean

Zona cu pricina, aferentă căii ferate de la Romportmet este una dintre cele mai problematice pentru şoferii gălăţeni, care le-a „tocat” mărunt nervii conducătorilor auto ce nu aveau încotro şi trebuiau să parcurgă porţiunea nereabilitată de 15 ani. Chiar dacă, din punct de vedere administrativ, locul nu face parte din aria municipiului Galaţi, pe acolo este singura cale de acces a gălăţenilor care locuiesc în cartierul Dimitrie Cantemir, precum şi a mijloacelor de transport în comun care deservesc acea zonă. În aceste condiţii, este lesne de înţeles că problema trebuia să cadă în grija municipalităţii gălăţene.

"Aceste lucrări se fac de către CFR şi CNADNR, ca urmare a demersurilor pe care Primăria Galaţi le-a făcut la Ministerul Transporturilor şi la cele două companii naţionale. Este un drum care ne interesează direct şi am făcut numeroase diligenţe pentru a fi făcute cât mai repede aceste lucrări", a susţinut Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 15789 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2015 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.