UPDATE/ ACORD SCRIS pe Codul Fiscal. Ce prevede documentul semnat de partide

UPDATE/ ACORD SCRIS pe Codul Fiscal. Ce prevede documentul semnat de partide
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, 16,00: Reprezentanţii partidelor parlamentare au semnat, joi, 20 august, la Parlament, un acord privind noul Cod Fiscal, care va fi dezbătut săptămâna viitoare în sesiune extraordinară.

Astfel, TVA se va reduce în două trepte: la 20 la sută de la 1 ianuarie 2016 şi la 19 la sută de la 1 ianuarie 2017. Consensul din Parlament vine să parafeze înţelegerea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care a avut loc o zi înainte de discuţiile tehnice ale partidelor. Supra-acciza pentru carburanţi va fi eliminată din 2017. 

În acest sens, reprezentanţii partidelor au semnat un "Acord asupra noului Cod Fiscal", de pe document lipsind semnătura ALDE, partid care nu a fost de acord cu reducerea TVA în două trepte, potrivit romaniatv.net. ALDE a anunţat că va decide cel mai târziu vineri, 21 august, cum va vota în Parlament la Codul fiscal, retrimis de președintele Klaus Iohannis spre reexaminare.

Documentul are patru puncte:

1. Scăderea TVA se va realiza în două etape: 20 la sută de la 1 ianuarie 2016 şi 19 la sută de la 1 ianuarie 2017,

2. Supraacciza la carburanţi va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017,

3. Informarea trimestrială a Parlamentului asupra execuţiei bugetare,

4. Nivelul deficitului bugetar va fi sub doi la sută din PIB.

Anterior, surse politice, citate de mediafax.ro, anunţau că va fi menținută, deocamdată, şi taxa pe construcţii speciale, aşa-numita ”taxă pe stâlp”.


PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns astăzi, 20 august, la un acord pe tema noului Cod Fiscal. Astfel partidele parlamentare s-au înțeles asupra reducerii TVA la 20 la sută și nu la 19  procente așa cum era în proiectul inițial, spun surse politice, citate de mediafax.ro. Astfel, TVA ar urma să fie redus la 20 la sută de anul viitor şi la 19 la sută din 2017, a relatat şi digi24.ro.

Aceleași surse citate spun că supraacciza de 7 eurocenți la carburanți se va menține până în 2017. Va fi menținută, deocamdată, și taxa pe construcții speciale, așa-numita ”taxă pe stâlp”.

Discuţiile între reprezentanţii partidelor asupra noului Cod fiscal continuă în acest moment la Palatul Parlamentului.

Sursa foto: stiripesurse.ro

Citit 1777 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.