PROGNOZA METEO: Galaţiul, sub COD GALBEN de CANICULĂ şi sâmbătă

PROGNOZA METEO: Galaţiul, sub COD GALBEN de CANICULĂ şi sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Canicula se menţine sâmbătă în partea de sud şi sud-est a ţării, unde Capitala şi 16 judeţe sunt sub cod galben, iar Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi sub cod portocaliu, potrivit unei avertizări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge pe arii extinse 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că vor fi sub cod galben de caniculă judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, inclusiv Bucureşti, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

În judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, aflate sub avertizare de cod galben de caniculă, maximele termicea se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM informează, de asemenea, că pe parcursul zilei de sâmbătă, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

În sudul şi nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 5/6 septembrie), iar în est şi sud-est cu precădere în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii.

În cursul zilei de duminică, în sud-estul teritoriului vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară.

Partea de sud a ţării a fost toată săptămâna sub cod galben de caniculă.

Vremea la Galaţi în acest weekend

La Galaţi, sâmbătă, mercurul în termometre va ajunge pe timpul zilei la 36 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii - la 22 grade Celsius. A doua zi, temperatura nu va depăşi 34 de grade Celsius, iar în noaptea de duminică spre luni va fi de aproximativ 17 grade Celsius.

Şanse de precipitaţii vor fi duminică, de 10 la sută.

În acest weekend, vântul va bate cu o viteză de până la 18 kilometri pe oră, maximă atinsă duminică. Presiunea atmosferică va atinge nivelul de cel mult 760 mm coloană de mercur, în timp ce umiditatea va fi de circa 51 la sută (maxime atinse pe timpul zilei de sâmbătă).

(informaţii preluate din surse online)

Citit 1408 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2015 13:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.