Când se susţine EVALUAREA NAŢIONALĂ în 2016

Când se susţine EVALUAREA NAŢIONALĂ în 2016
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit metodologiei privind organizarea desfăşurării Evaluării Naţionale în 2016, pentru absolvenţii clasei a VIII-a, lucrările vor fi corectate de doi profesori şi, dacă există o diferenţă mai mare de 0,50 de puncte între notele acordate, atunci lucrarea va fi verificată şi de alţi doi profesori. Cât despre componenţa comisiilor de examen, se menţionează că profesorii care au fost sancţionaţi sau au încălcat regulamentul la sesiunile anterioare nu vor mai fi primiţi în componenţa comisiilor de Evaluare Naţională.

Ca şi în anii anteriori, candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu lucruri personale, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, candidaţii care vor comunica între ei şi vor încălca regulamentul riscă să fie eliminaţi din examen.

Calendarul Evaluării Naţionale

Înscrierea la Evaluarea Naţională se va desfăşura în perioada 15 – 17 iunie 2016, iar pe data de 17 iunie se vor încheia cursurile pentru clasa a VIII-a. Prima probă scrisă va fi la Limba şi limba şi literatura română, pe data de 27 iunie, iar la matematică pe 29 iunie. Primele rezultate vor fi afişate la 1 iulie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi se vor depune şi contestaţiile, între orele 16,00 - 20,00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe data de 5 iulie.

Citit 1615 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.