E OFICIAL! Toţi BUGETARII vor avea SALARII MAI MARI de la 1 decembrie 2015

E OFICIAL! Toţi BUGETARII vor avea SALARII MAI MARI de la 1 decembrie 2015
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Toţi bugetarii vor avea salarii mai mari cu 10 procente de la 1 decembrie. Plenul Camerei Deputaţilor a votat propunerea social-democraţilor.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, pe articole, proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%.

Au fost 311 voturi pentru, 7 abţineri şi un singur vot împotrivă. Decizia finală a fost luată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

Actul normativ va merge la preşedinte pentru promulgare.

Liderii partidelor politice au afirmat iniţial că nu vor susţine acest amendament, propus de social-democratul Adrian Solomon.

Liviu Dragnea, liderul PSD, susţinea că nu este cazul să fie tulburate apele la final de mandat la Palatul Victoria, în timp ce liberalii au anunţat că nu vor susţine acest amendament. Ieri, în comisiile de muncă şi sănătate, liberalii s-au abţinut de la vot, relatează DIGI24.

Ei spuneau că vor cere ca Ministerul Finanţelor să vină cu cifre privind impactul bugetar al acestei măsuri. Ieri, un secretar de stat din Ministerul Finanţelor a afirmat că măsura ar crea un deficit de 5 miliarde de lei în 2016 şi că aplicarea ar presupune renunţarea la unele măsuri de relaxare fiscală promise de guvernul Ponta.

Citit 3500 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.