Peste 2.000 de gălăţeni se luptă cu infecţiile respiratorii. Care este principalul inamic

Peste 2.000 de gălăţeni se luptă cu infecţiile respiratorii. Care este principalul inamic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Infecţiile respiratorii acute sunt la ordinea zilei printre copii de toate vârstele, preşcolarii şi elevii find cei mai afectaţi de răceli.

Potrivit cifrelor oficiale, din totalul de 2.354 de gălăţeni diagnosticaţi în ultima săptămână cu o formă de viroză respiratorie, 566 sunt micuţi cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, în timp ce "grosul" pacienţilor este format din minori de la 5 la 14 ani, în număr de 816. Din totalul pacienţilor cu viroze, 66 au avut nevoie de internare, ca având nevoie de asistenţă medicală continuă fiind consideraţi sugarii, 27 dintre ei ajungând pe patul de spital.

Nici numărul gălăţenilor cu pneumonie nu este de neglijat, 370 primind acest diagnostic. Cei mai mulţi bolnavi sunt sugari, în număr de 101, tot aceştia deţinând şi ponderea internărilor.

În Galaţi nu există deocamdată nicio suspiciune de gripă, dar medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte cauzele favorizante ale apariţiilor virozelor. Pentru a ne feri de infecţii respiratorii sau pentru a evita să contactăm o nouă viroză imediat ce abia ne-am tratat de o răceală, trebuie să luptăm cu variaţiile mari de temperatură printr-o alimentaţie corespunzătoare şi să ne îmbrăcăm adecvat vremii de afară.

Citit 1279 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.