AVEM UN NOU GUVERN. Cabinetul Cioloş a depus jurământul
Foto: Sursa foto: realitatea.net

AVEM UN NOU GUVERN. Cabinetul Cioloş a depus jurământul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)


UPDATE, ora 19,40
: Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României a avut loc marţi seară, 17 noiembrie, la Palatul Cotroceni, iar miercuri, 18 noiembrie, ar putea avea loc prima şedinţă a noului Executiv.

Cabinetul propus de premierul desemnat Dacian Cioloş a primit, marţi, votul de învestitură în Parlament. La vot au fost prezenţi 509 din 547 de parlamentari. Potrivit datelor oficiale, 389 de parlamentari au votat "pentru", 115 "împotrivă", iar două voturi au fost anulate. „Este un semn al legitimităţii care este acordat acestui Guvern care nu este politic, un Guvern tehnocrat, dar sigur un Guvern care va aplica politici publice”, a declarat Cioloş.

Cabinetul lui este format din Lazăr Comănescu - ministrul pentru Afaceri Externe, Mihnea Motoc - ministrul Apărării, Petre Tobă - ministrul de Interne, Anca Dana Dragu Paliu - ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună - ministrul Justiţiei, Marian Costescu - ministrul Transporturilor, Adrian Curaj - ministrul Educaţiei, Patriciu Achimaş-Cadariu - ministrul Sănătăţii, Achim Irimescu - ministrul Agriculturii, Victor Vlad Grigorescu - ministrul Energiei, Aura Carmen Răducu - ministrul Fondurilor Europene, Claudia Ana Moarcăş - ministrul Muncii, Cristiana Paşca Palmer - ministrul Mediului, Marius Raul Bostan - ministrul Comunicaţiilor, Elisabeta Lipă - ministrul Tineretului şi Sportului, Vlad Alexandrescu - ministrul Culturii, Violeta Alexandru - ministrul delegat pentru consultare publică şi dialog social, Dan Stoenescu - ministrul delegat la departamentul pentru relaţii cu românii de pretutindeni, Cristian Ciprian Bucur - ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul şi Ioan Dragoş Tudorache - şeful cancelariei premierului. (Anca Melinte)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, potrivit realitatea.net, că avem o criză de încredere, că politicienii s-au îndepărtat prea mult de alegătorii lor şi că acest Guvern independent reprezintă o şansă pentru România.

"Societatea se schimbă. Societatea românească s-a schimbat. Societatea de astăzi are alte aşteptări decât societatea de acum 10 ani sau de acum 25 de ani. Societatea se schimbă şi se schimbă şi aşteptările societăţii. Se schimbă aşteptările faţă de clasa politică şi dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitatea devine prea mare intrăm în criză", a declarat şeful statului.


Guvernul Cioloş a primit marţi, 17 noiembrie, votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi două voturi anulate, a relatat mediafax.ro.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, în faţa aleşilor, că noul guvern se va baza pe transparenţă în actul decizional, responsabilitate şi deschidere către dialog, acesta având datoria să înlăture cauzele tragediei de la Colectiv, mai ales corupţia.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie va avea loc la ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială.

Citit 1589 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2015 20:00

5 comentarii

 • postat de Jewel
  Luni, 23 Noiembrie 2015 21:16
  5.254.97.***
  asa ceva zici ca nu-i adevarat
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pixi
  Miercuri, 18 Noiembrie 2015 05:39
  79.116.111.***
  Nea @Cristalle, esti din aia care au iesit instrada ca sa schimbe ceva, dar nu stiu ce. Singura revendicare a fost ca "vrei sa fie bine ca sa nu fie rau !"
  De asta ne-am ales cu un guvern de securisti, ca si ei vor sa fie bine ca sa nu fie rau...
  In sfarsit ne-a luminat un securist de mare valoare internationala si a citit clar juramantul depus in fata "Marelui Palton"... ei zic ca vor faca totul pentru PRABUSIREA statului roman! Noi am crezut mai bine de 25 de ani ca e vorba de PROPASIRE, adica prosperitate.
  Si intr-adevar, incurci coada vacii cu stampila primariei.
  Parlamentul a fost ales de noi, poporul roman, si ne reprezinta, iar guvernul este numit de Marele Palton, prin desemnarea PM. Tot din pacate si Parlamentul este plin de securisti care respecta juramantul dat (ajuta la prabusirea statului roman)!
  1
  0
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 18 Noiembrie 2015 01:26
  95.76.32.***
  @@crystal
  Poti sa ma treci la ignore draga 5.13.217.***. Eu am facut-o deja.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @crystal
  Marți, 17 Noiembrie 2015 19:56
  5.13.217.***
  Esti penibil, omule, auzi "parlamentul nerestructurat". Pai nu au fost alegeri? NMu au fost votati acei senatori si deputati?
  Ingurgitezi si repeti ca papagalul placile pe care le auzi. Articolul e despre guvernul Ciolos, iar tu ai ramas setat pe Ponta.
  1
  3
  Raportează
 • postat de crystal
  Marți, 17 Noiembrie 2015 17:49
  95.76.32.***
  pentru cine nu stie :
  "Guvernul României reprezintă, conform Constituţiei, puterea executivă în România împreună cu preşedintele. Guvernul se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile constituţionale, având la bază un program de guvernare acceptat anterior de către parlament.
  Guvernul se compune din un lider numit prim-ministru şi un număr variabil de miniştri care conduc ministere specializate pe anumite domenii, cu numeroase agenţii şi instituţii cu diferite grade de subordonare în cadrul executivului."
  (wikipedia)

  Cu alte cuvinte doar prim-ministrul si ceva ministri au fost schimbati, in rest toti vulpoii batrani PSD-isi din parlament au ramas bine mersi.
  Parlamentul,inca NERESTRUCTURAT, are inca mai mult de 50% pesedei perversi care au facut front comun ca sa il apere pe Pinochio in toate cele la nevoie.
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.