Avalanşă de TRAFICANŢI la frontiera gălăţeană

Avalanşă de TRAFICANŢI la frontiera gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cinci tentative de introducere în ţară a ţigărilor de contrabandă au fost dejucate în două zile de autorităţile vamale de la Galaţi-Rutier şi Oancea. Primii contrabandişti care au fost prinşi cu marfă nedeclarată s-au înregistrat la punctul de comunicare cu Vama Giurgiuleşti, unde vameşii români au depistat două persoane care transportau aproape 19.000 de ţigări în maşinile cu care voiau să intre în România.

Cea mai mare cantitate, de 18.800 de ţigarete timbrate în Republica Moldova, au fost găsite în locaşuri special amenajate în portbagajul unui autoturism înmatriculat în ţara vecină. Câteva ore mai târziu, trei încercări similare au avut loc la Oancea. Dintr-un VW Passat înmatriculat în Bulgaria, vameşii au extras aproape 5.000 de ţigări. Marfa nu era dosită în habitaclul autoturismului, ci sub hainele şoferului şi ale altor două persoane care îl însoţeau.

"Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor şi a mijlocului de transport cu locaş special amenajat pentru transportul  ţigaretelor de contrabandă, aplicând  persoanelor implicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 27.000 lei", se arată în comunicatul Direcţiei Vamale Galaţi.

Citit 1800 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2015 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.