Cum se circulă pe drumurile din judeţul Galaţi/ Pentru prima dată, utilajele de deszăpezire sunt monitorizate prin GPS

Cum se circulă pe drumurile din judeţul Galaţi/ Pentru prima dată, utilajele de deszăpezire sunt monitorizate prin GPS
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Prima ninsoare mai serioasă din această iarnă nu a generat probleme în judeţul Galaţi, potrivit autorităţilor. La acest moment, pe drumurile judeţene (administrate de Consiliul Judeţului) şi pe cele naţionale (administrate de Secţia Drumuri Naţionale Galaţi, din cadrul CNADNR) se circulă în condiţii de iarnă şi nicio localitate nu este blocată. „Pe raza judeţului Galaţi au căzut precipitaţii sub formă de ninsoare, dar care nu au pus probleme conducătorilor auto în trafic şi nu au produs blocaje pe căile de comunicaţii rutiere sau feroviare. S-a acţionat pentru deszăpezirea şi împrăştierea de material antiderapant pe căile de comunicaţii rutiere (…) Conform informaţiilor înaintate de către administratorii drumurilor şi Serviciul Poliţiei Rutiere Galaţi, circulaţia pe drumurile naţionale şi judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă şi nu au fost semnalate probleme deosebite”, a transmis maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

Utilajele de deszăpezire, monitorizate din Centrul Operaţional al ISU

Potrivit Prefecturii, pentru prima dată, utilajele care acţionează pentru deszăpezire pe drumurile judeţene şi naţionale, sunt monitorizate prin GPS direct din Centrul Operaţional al ISU. „În acest fel, va exista o situaţie în timp real a intervenţiei planificate sau a capacităţii de intervenţie în puncte critice”, a transmis Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Comandamentul de iarnă a fost activat luni seară, la ora 22,00, în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, structură formată din reprezentanţi ai ISU, ai Serviciului de Ambulanţă, ai Inspectoratului de Poliţie, dar şi responsabili de la Drumurile  Naţionale şi Drumurile Judeţene.

 

.

 

Citit 2898 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2016 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.