Conspiraţie mafiotă într-o familie din Galaţi

Conspiraţie mafiotă într-o familie din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doi fraţi şi un prieten de-al lor riscă să ajungă după gratii, pentru o "ispravă" care le-ar fi putut aduce câteva mii de euro. În luna decembrie, cei doi fraţi, unul de 30 şi altul de 35 de ani, au pus gând rău Mercedesului unui al treilea frate şi au căutat o modalitate de a scoate bani de pe urma maşinii de lux. Şi-au contactat o cunoştinţă, un alt gălăţean, de 35 de ani, pe care l-au plătit ca să dea foc limuzinei. Ceea ce acesta a şi făcut, într-o noapte de decembrie, când a pus un cocktail inflamabil pe maşina parcată în faţa unui bloc din Micro 17. Dacă totul ar fi mers ca la carte şi anchetatorii ar fi stabilit că autoturismul ar fi suferit o daună totală, în buzunarul familiei ar fi ajuns o sumă frumuşică din asigurarea CASCO.

Cei implicaţi n-au prevăzut însă că acţiunea mafiotă avea să fie prinsă de o cameră de supraveghere, care a arătat clar că maşina a fost incendiată intenţionat. Asta a dus la desluşirea întregii afaceri. "Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi fost instigat şi plătit cu suma de 150 de euro, de fraţii persoanei vătămate, în încercarea acestora din urmă de a frauda compania la care era asigurat autoturismul în cauză", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Incendiatorul şi fratele de 35 de ani au fost ieri ridicaţi de poliţie şi duşi la audieri. Reţinuţi iniţial pe bază de ordonanţă, cei doi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru distrugere şi înşelăciune, dar judecătorul le-a dat doar control judiciar. Fratele mai mic este singurul care nu se poate plimba liber, el fiind arestat la domiciliu, într-un alt dosar penal.

Citit 3950 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2016 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.