Tabere pentru copiii nevoiaşi

Tabere pentru copiii nevoiaşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii cu nevoi speciale de la Grădiniţa “Andiana” din Cudalbi, tinerii cu handicap mental sever, precum şi tinerii infectaţi cu HIV au avut parte de o vacanţă minunată. Alături de ei au împărtăşit bucuria de a fi în tabără la munte, copiii abandonaţi de părinţi precum şi cei din familii foarte sărace.

Câţiva dintre aceşti copii au descoperit pentru prima dată, pe viu, ce înseamnă cu adevărat cuvântul „vacanţă”. Este vorba de cei  62 de copii şi de tineri aflaţi în grija „Fundaţiei Inimă de Copil” s-au bucurat de o săptămână în tabără în Munţii Vrancei. 

Pentru inimoşii membri ai fundaţiei, aceste tabere au un statut aparte, sunt speciale pentru copiii şi tinerii  care beneficiază de ele. Taberele au devenit deja o tradiţie, fiind organizate anual încă din 2002 în serii de câte o săptămână.

Impresii de vacanţă

„A fost pentru fiecare copil o săptămâna deosebită, de bucurie, concursuri, discuţii despre prietenie, ce înseamnă să ai principii şi valori în viaţă, mini-spectacole create de copii, carnaval, foc de tabără şi foarte multă dăruire din partea tuturor. o experienţă de neuitat, ne-a povestit Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare Fundaţia “Inimă de Copil”.

Buburuze, albinuţe şi fluturaşi

Mai emoţionante sunt însă, impresiile copiilor. “Am mers pe munte şi am vorbit despre prietenie. Iar mâncarea doamnei Felicia a fost extraordinar de bună. Mă bucur că am fost în tabără!”, spune Camelia C. 

“A fost frumos când am făcut focul de tabără şi că am fost la râu. M-am bucurat că am cântat cântecele şi că m-am jucat cu copiii. Am fost fericită că am fost în echipa “Fluturaşilor”. Am făcut din conuri o inimă mare şi am scris Inimă de Copil”, povesteşte Mihaela C.

“Mi-au plăcut jocurile. Toţi copiii s-au distrat în tabără şi mie mi-a plăcut tot ce s-a petrecut în această vară în tabără. Mi-a plăcut că am fost buburuză. Noi eram în trei echipe: buburuze, albinuţe şi fluturaşi”, a spus Mariana H.

“M-am făcut prietenă cu aproape toţi copiii. Mi-au plăcut scenetele din fiecare seară şi focul de tabără”, ne-a dezvăluit Maria C. 

Un milion de mulţumiri

Zâmbetele fericite ale copiilor, amintirile de neuitat din vacanţă, peripeţiile şi focul de tabără n-ar fi existat fără sprijinul celor cu suflet şi INIMĂ mare.

„Dacă acum câteva luni eram oarecum sceptici în ceea ce priveşte organizarea taberelor din acest an pentru că fondurile erau reduse, ne bucurăm că am reuşit să găsim oameni care să ne asigure sprijin şi susţinere.  Dorim să le mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă tabăra din acest an, prin sponsorizările, donaţiile şi sprijinul lor: firmei Atlas, domnului Halpern Giani, director al Metro Galaţi, care ne-au ajutat cu transportul, Bisericii “Cuvioasa Parascheva”, domnului Enache de la SC Marcant SRL care ne-au asigurat alimentele, Asociaţiei Macon Galaţi, Franţa şi domnului Peter Niemantsverdriet, Ahoy Rotterdam, Olanda. Răsplata? Una nepreţuită, pe care o împărtăşim cu dumneavoastră: zâmbetele şi bucuria din ochii şi inimă tuturor copiilor”, ne-a declarat Anca- Aurora Chiosea . 

Comentarii foto:

1 - Salutări din vacanţă!

2 - Inimile de copii mai calde decât focul de tabără

Citit 1488 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.