Incendiu în tunelul de la Fileşti

Incendiu în tunelul de la Fileşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locomotiva unui tren de marfă încărcat cu fier vechi a luat foc ieri în tunel, la ieşirea spre Fileşti. Incendiul a pornit de la unul dintre compresoarele locomotivei care aparţine societăţii private de transport feroviar Serv Trans Invest.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime. Au existat însă întârzieri ale trenurilor de persoane care ar fi trebuit să circule prin zona respectivă. 

"Locomotiva trenului de marfă cu numărul 39544, care transporta fier vechi către Constanţa a luat foc. Imediat a fost solicitată intervenţia ISU Galaţi. Am ajuns la faţa locului cu două autoutilitare, iar incendiul a fost stins rapid. Din fericire nu s-au înregistrat victime", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriţă.

De la Petrică Hahui, şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, am aflat că tranzitul trenurilor în zonă a fost oprit pentru aproximativ 25 de minute, timp în care locomotiva a fost izolată şi trasă pe o altă linie.

Liderul de sindicat CFR Mişcare-Comercial, Viorel Istrate, ne-a spus că în perioada intervenţiei pompierilor, patru trenuri de călători ar fi trebuit să treacă prin zonă. Acestea au înregistrat însă întârzieri cuprinse între 30 şi 90 de minute, cea mai mare întârziere având-o trenul personal care circula pe ruta Tecuci-Galaţi.

Urmează ca Autoritatea Naţională Feroviară să facă cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte care au dus la producerea incendiului.

Citit 1410 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.