Cum va arăta NOUL CONSILIU JUDEȚEAN al Galaţiului. Cine ar putea conduce destinele judeţului

Cum va arăta NOUL CONSILIU JUDEȚEAN al Galaţiului. Cine ar putea conduce destinele judeţului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Deciziile la nivelul forului legislativ judeţean vor depinde, cel puţin pe hârtie, de cinci formaţiuni politice şi un independent


Potrivit rezultatelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), viitorul Consiliu Judeţean al Galaţiului va fi format din 15 aleşi PSD (dintre care unul obţinut în urma redistribuirii voturilor), nouă aleşi PNL, patru aleşi ALDE, trei aleşi UNPR, trei aleşi PMP (dintre care unul a fost obţinut în urma redistribuirii) şi unul independent (Dorin Butunoiu), care, în ciuda pronosticurilor deloc optimiste, a reuşit să obţină voturile a peste 6.000 de alegători.

Topul voturilor

PSD a reuşit să obţină nu mai puţin de 84.659 de voturi valabil exprimate, adică un scor electoral de 38,14 la sută, în timp ce PNL, al doilea clasat, a reuşit să obţină 54.302 voturi, adică un scor electoral de 24,46 la sută. Pe locul trei s-a clasat ALDE cu 25.612 voturi (11,54 la sută), urmat de UNPR cu 19.984 de voturi (9 la sută) şi PMP cu 15.757 de voturi (7,09 la sută). Independentul Dorin Butunoiu a obţinut nu mai puţin de 6.103 voturi valabil exprimate, adică un scor electoral de 2,74 la sută, iar independentul Aurel Zamfir, care a ratat mandatul de ales – 4.659 de voturi, adică 2,09 la sută. Interesant este că cei doi candidaţi neafiliaţi politic au reuşit să surclaseze formaţiuni politice precum Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, care înregistrează 4.384 de voturi (1,97 la sută), PSRO – 3.939 de voturi (1,77 la sută) şi PRU – 2.542 de voturi (1,14 la sută).

Cine ar putea depune jurământul

Conform listelor de candidaţi ai partidelor politice, în această lună ar putea să depună jurământul următorii:

PSD - Costel Fotea, Gigel Istudor, Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa, Dan-Lilion Gogoncea Eugen Zaharia, Viorica Sandu, Liliana Cambanache, Andreea-Anamaria Naggar, Avram Trandafir, Cătălin Palade, Elena Grosu, Răzvan-Ionuţ Adumitroaiei, Alexandru Nechifor, Octav Buţurcă, Iulian Mircea.

PNL – Tania-Iuliana Bogdan, Ion Ştefan, Cătălin Paraschiv, Magdalena Gaiu, Valentin Radu, Sorin Dănăilă, Viorel Cristovici, Nicuşor Ursu, Anghel-Costel Căluean.

ALDE – Eugen Durbacă, Cristian Dima, Vasile-Daniel Deaconescu, Gheorghe Dima.

UNPR – Eugen Chebac, Marius Stan, Laurenţiu Chirvăsuţă.

PMP – Cătălin Cristache, Romulus-Lucian Iaru, Adrian Liviu Butunoi.

Jurământul de ales îl va depune şi independentul Dorin Butunoiu.

AFLĂ cum va arăta NOUL Consiliu Local al Galaţiului - CLICK AICI

AFLĂ ȘI CULOAREA POLITICĂ a tuturor primarilor din judeţ. IATĂ cine se află la cârma localităţilor gălăţene

Citit 8701 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2016 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.