PROTEST tăcut al poştaşilor gălăţeni

PROTEST tăcut al poştaşilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai „cuminţi” decât colegii lor din alte oraşe (Craiova, Zalău, Braşov, Alba, Bucureşti, Cluj, Arad etc.), care şi-au strigat în stradă revendicările, poştaşii gălăţeni au organizat şi ei un protest, marţi dimineaţă, însă mai tăcut. Conform liderului de sindicat gălăţean Adrian Tatu, aproape 80 de angajaţi ai Poştei Române din oraşul Galaţi (dintr-un total de 550 de sindicalişti) au întrerupt lucrul timp de jumătate de oră, între 7,45 şi 8,15, adunându-se în holul principal al instituţiei de lângă Gara CFR. Apoi, ei au revenit la lucru, activitatea Poştei gălăţene nefiind perturbată pe durata zilei de ieri.

Printre cele mai importante revendicări pe care le au sindicaliştii Poştei Române se numără majorarea cu 200 de lei brut a salariilor, precum şi obţinerea unor modificări legislative care să permită acordarea efectivă a concediilor de odihnă în cazul posturilor din mediul rural şi pensionarea mai devreme a salariaţilor ce lucrează în distribuire şi a celor care lucrează permanent în program de noapte.

„După ce salariul minim pe economie a fost majorat, sporurile ne-au fost băgate în salariul de bază, de aceea cerem o majorare cu 200 de lei a salariului pentru fiecare angajat. Iar în ce priveşte un poştaş din mediu rural, unde sunt posturi unice, acesta, când îşi ia concediu, trebuie înlocuit cu un altul de la o localitate aflată la o distanţă de cinci kilometri. Noi am cerut să existe posibilitatea ca, la subunităţile cu posturi unice, să existe posibilitatea angajării pe durată determinată pe perioada concediilor de odihnă, eventual a unui membru din familia respectivului angajat. Până în acest moment, acest ultim obiectiv a fost realizat, fiind publicată deja în Monitorul Oficial modificarea legii serviciilor poştale”, ne-a declarat Adrian Tatu.

Citit 1271 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2016 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.