Jumătate de tonă de muniţie descoperită în grădina unei case parohiale la Iaşi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pirotehniştii ieşeni au descoperit cinci proiectile, de provenienţă germană, în greutate de 110 kilograme fiecare, în grădina unei case parohiale din comuna ieşeană Popricani, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi, efectul ar fi fost devastator în cazul în care muniţia ar fi explodat.

“S-ar fi format un crater cu o adâncime de 10 metri şi o rază de 20 metri, ceva asemănător cu cazul de la Mihăileşti. Explozia ar fi distrus totul pe o rază de 200 metri, unde se află locuinţe şi alte imobile”, a declarat, marţi, contactat telefonic,  lt.col. Dan Marciuc, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Pirotehniştii ieşeni susţin că descoperirea este o premieră pentru judeţ atât din punct de vedere al greutăţii pentru calibrul proiectilelor, respectiv 262 mm, cât şi al puterii distructive a acestora.

Conform ISU Iaşi, dispeceratul unităţii a fost sesizat de preotul casei parohiale după ce acesta a observat un posibil element de muniţie în timp ce se efectuau săpături pentru o fosă septică.

Muniţia descoperită va fi distrusă joi, în condiţii de siguranţă, au mai spus reprezentanţii ISU Iaşi.

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.