Hai la Grătarul cu Jar! Picnicul de acasă

Hai la Grătarul cu Jar! Picnicul de acasă
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Atunci când pârjoleau câmpiile şi otrăveau fântânile, cu siguranţă că strămoşii noştri puneau şi de-o friptură la jar sau la proţap, în pădurile în care se ascundeau. Poate că şi aşa am ajuns să avem zicala „codru-i frate cu românul”… Dar reciproca e valabilă şi ea! Suntem un popor căruia, în general, îi place să meargă la picnic, care iubeşte grătarul şi fumul pe care acesta îl emană. Câţi dintre noi n-au fost măcar o dată în viaţa lor la pădure într-o zi liberă, câţi n-am luat în traistă sau în portbagaj măcar o ceafă de porc, un muşchi, un pui ori nişte mititei, să-i punem pe grătar? Şi câţi dintre noi am spus apoi că nu ne-a plăcut? Să nu ne ascundem după deget: iubim grătarul şi ce „ştie” el să facă! Dar ce ne facem când afară e prea frig, sau atunci când plouă (cum se întâmplă zilele astea)? Ori atunci când ne-am săturat de plitele electrice şi de rocile vulcanice pe care unii dintre noi le au prin bucătărie? Iată o sugestie: Grătarul cu Jar.

Eram zilele trecute în zona Potcoavei de Aur şi, chiar vizavi, am văzut firma. Grătarul cu Jar. Numele m-a atras, aşa că am intrat. Înăuntru, totul se pregătea la jar, pe grătar, şi erau destule la care să-ţi plouă în gură. Aromele… ca-n reclama de la Mastercard, de nepreţuit! Pentru toate celelalte – existau preţuri, şi acestea nu sunt deloc mari. Ba, chiar îmbietoare. Pornind de la mezinul „cartof la jar umplut” (cu unt, smântână, caşcaval, bacon, ceapă şi condimente), care costă numai 5 lei şi până la impunătorul „Platou Family” (cu 2 pulpe, 3 mici, 3 cârnaţi groşi şi 3 subţiri, 2 bucăţi de ceafă de porc, 2 cartofi la jar, 3 aripioare la jar şi 3 chifle) care, pentru 60 de lei, te asigură că ai ce pune pe masă la o întâlnire cu prietenii, la o petrecere sau, pur şi simplu, la o masă cu familia, oferta celor de la Grătarul cu Jar trece prin toate meniurile pe care ţi le-ai dori atunci când ieşi la un grătar. Numai că acum poţi să „faci” grătarul acasă, cu frigărui sau cu meniu de frigărui şi ficăţei, cu meniuri de piept, aripioare sau pulpă de pui, toate cu cartofi, salată şi sos. Nu pot lipsi micii, dar sunt şi legume la jar, şi peşte la jar. De luat în seamă e şi saramura de pui, care arată delicios. Salatele sunt de patru feluri, iar sosurile variază, şi ele, în funcţie de gust.

Cafeaua este în sistem „coffee to go”, adică o cumperi şi pleci, dacă te grăbeşti, dar te poţi delecta şi cu o prăjitură-desert, la 5 lei bucata. Băuturile sunt marca Pepsi, dar staţi calmi, Grătarul cu Jar are şi bere pentru ca grătarul de acasă să aibă un gust mai bun. Iar dacă sunteţi la serviciu, nu-i bai, Ursus fără alcool rezolvă problema.

Comenzile la Grătarul cu Jar se preiau telefonic, la numărul 0755.66.77.55, iar livrările la domiciliu se fac pentru comenzi de cel puţin 35 de lei. Pentru cei care vor să afle mai multe amănunte înainte de a se decide ce să comande, există şi pagina de Facebook dedicată: Gratarul cu Jar by Picnic House.

(P)

Citit 13510 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2016 17:32