Zece fântâni arteziene pe bulevardul Brăilei

Zece fântâni arteziene pe bulevardul Brăilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jumătate de miliard de lei vechi pentru proiectul de modernizare a bulevardului Brăilei, în zona Ţiglina I – Ţiglina II  * În 2010, palmierii din zona băncilor vor fi concuraţi de fântânile arteziene de pe scuarul bulevardului Brăilei *

Nemulţumit de look-ul scuarului de pe  bulevardul Brăilei, viceprimarul municipiului, social-democratul Nicuşor Ciumaceonco, a pus la cale o adevărată „operaţie estetică”. În zona cuprinsă între Inelul de Rocadă şi intersecţia cu bulevardul Coşbuc, panourile publicitare vor dispărea, iar în locul lor vor fi amplasate nu mai puţin de zece fântâni arteziene de aproximativ 40 mp fiecare.

Potrivit viceprimarului, licitaţia pentru proiectarea amenajării scuarului ce desparte Ţiglina I de Ţiglina II a fost deja adjudecată de o societate din Bacău - SC Rutier Conex SRL, care mai trebuie să prezinte unele acte pentru a fi validată drept câştigătoare, în cazul în care nu vor fi contestaţii din partea altor participanţi.

Termenul de realizare a proiectului este de 75 zile, valoarea lucrării fiind de 51.700 lei (TVA inclus). Trebuie să vă spunem că suma de jumătate de miliard de lei vechi a fost preţul cel mai scăzut cerut la licitaţie.

„Amenajarea presupune schimbarea bordurilor, a  stratului vegetal, amplasarea unei fântâni cu diametru de 12 metri la Inelul de Rocadă, a altor zece fântâni arteziene între acest punct şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc precum şi montarea unui sistem automat de irigare”, a declarat viceprimarul Ciumacenco.

Potrivit politicianului, între Inelul de Rocadă şi Ţiglina I, pe cei 200 de metri vor fi patru fântâni, în zona Complexului comercial din Ţiglina I vor fi două, iar pe ultimul segment, alte patru. Deja au fost contactaţi toţi operatorii de publicitate şi li s-au oferit zone alternative de amplasare a panourilor publicitare.

Pentru amenajarea efectivă a scuarului, abia la anul vor fi prevăzute fonduri în buget şi tot atunci vor demara şi lucrările.

Pe scurt, din 2010, palmierii din zona băncilor vor fi concuraţi de fântâni arteziene. La acel moment vom putea fredona şi noi refrenul lui Andrieş: “Mmmm… Ce oraş frumos!”.

Citit 1329 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.