Italian Residence – un proiect de 400 de milioane de euro

Italian Residence – un proiect de 400 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania To Do European, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din ţară, va realiza exclusiv prin forţe proprii cel mai mare proiect rezidenţial construit vreodată în zona centrală a unui oraş din România. Proiectul Italian Residence are o valoare estimată la 400 de milioane de euro, este finanţat fără sprijinul niciunei instituţii bancare, şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 13 ha. Este amplasat într-una din cele mai bine cotate zone ale Galaţiului, cu deschidere la bulevardul George Coşbuc.

„Proiectul constă într-un cartier rezidenţial cu circuit restricţionat, unde vor fi construite aproximativ 5.000 de apartamente la standarde europene situate în blocuri de locuinţe de 12 etaje, fiecare dotat cu parcări subterane pe două niveluri. Locatarii se vor putea relaxa atât în zonele verzi special amenajate cât şi pe terenurile de tenis, de baschet ori în piscinele complexului. Nu sunt uitaţi nici cei mici, care vor avea la dispoziţie numeroase spaţii de joacă”, spune Nicoleta Carciug, Managing Director – Italian Residence Agency.

Complexul va găzdui şi unul dintre cele mai mari mall-uri din sud-estul României, cu o suprafaţă totală desfăşurată de peste 80.000 mp, parcare subterană pe două niveluri, pentru 1.500 de autoturisme, un hypermarket la parter, iar la etaj numeroase magazine. La ultimul nivel vor fi nu mai puţin de şapte săli de cinema, restaurante, cazinouri, săli de fitness şi o clinică de chirurgie plastică.

Rate pe 20 de ani, fără implicarea vreunei bănci

Conform Nicoletei Carciug, complexul Italian Residence este avizat în varianta PUD încă din aprilie 2006, autorizaţiile de construcţie fiind obţinute separat, pentru fiecare etapă în parte. Prima dintre ele, respectiv un bloc de locuinţe cu 2 tronsoane de 12 niveluri fiecare, a primit deja autorizaţia de construcţie, iar lucrările au fost demarate la începutul trimestrului doi din 2009, constructor fiind compania Bilom Construct din Galaţi. Termenul de finalizare a primului bloc este luna octombrie 2010. În ianuarie 2010 vor începe şi lucrările la mall, urmând să fie încheiate în maxim 24 de luni.

Ca element de noutate, Italian Residence facilitează cumpărarea apartamentelor în rate, timp de până la 20 de ani. Cei care doresc acest lucru trebuie doar să achite un avans de 30% şi să achite lunar rata către companie, nefiind necesară implicarea vreunei bănci. A fost înfiinţată o agenţie imobiliară proprie – Italian Residence Agency - care se ocupă exclusiv de vânzarea celor 5.000 de apartamente din complexul rezidenţial.

„Un nou simbol al Galaţiului”

„Am decis să investim în această zonă a ţării deoarece reprezentanţii companiei au observat potenţialul oraşului încă din anul 2002, când au cumpărat compania Trefo. Galaţiul este al patrulea mare centru industrial al României, cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori. Suntem convinşi că, în urma efortului nostru, gălăţenii se vor alege cu mai mult decât o zonă rezidenţială sau un mall impresionant: vor avea un nou simbol al oraşului, o destinaţie cu care să se mândrească şi de care să se vorbească în întreaga ţară”, mai spune Nicoleta Carciug.

Compania To Do European este sprijinită de un holding italian administrat de Toscano Domenico. Printre cele mai cunoscute companii incluse în holding se numără Sila spa şi Bit Invest SAS, cu o experienţă de 40 de ani în domeniul construcţiilor civile. Printre lucrările reprezentative care poartă „semnătura” holdingului italian se numără Centrul Turistic „La Scagliera” din Acicastello, construit pe 27.500 mp, Centrul Comercial din Catania (61.000 mp) şi, tot în Catania, un office building  de 40.000 mp.

(Articol publicitar)

Citit 5643 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.