Undeva, un poştaş a căzut pe stradă

Undeva, un poştaş a căzut pe stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi mărşăluitorii cu geanta în spate au nevoie de înţelegere *

Am spus nu o dată că poştăriţa sau poştaşul care aleargă în fiecare zi cu geanta burduşită în spate către o grămadă de destinaţii sunt într-o perpetuă competiţie cu ei înşişi. Asta în primul rând pentru că nimeni nu-i poate scuti, la o adică, de nimic.

Degeaba duci, într-o zi să spunem, o sută de mesaje, de ziare, de epistole etc. La o singură destinaţie dacă nu ajungi, degeaba ai depus atâta efort.

În zilele de caniculă extremă însă, viaţa poştaşului e cumplit de grea. Dar, nu-i aşa?, fiecare cu treaba lui. Cald, fierbinte, sufocant e şi la prăşit de porumb, dar şi la oţelărie, de exemplu. E clar că aşa stau lucrurile şi că în orice meserie sunt şi bune, dar şi rele. 

Acceptând această realitate motivăm demersul publicistic de faţă pornind tot de la un fapt real. Într-una din zilele de caniculă ale sfârşitului săptămânii trecute, vineri mai exact, la Tecuci, un factor poştal a căzut secerat pe stradă. Săgeţile fierbinţi ale soarelui, greutatea genţii, graba spre destinaţiile ştiute l-au făcut pe bietul mărşăluitor cotidian să clacheze.

S-a prăbuşit în plină stradă, nu înainte de a apuca să apese pe butonul de panică al aparatului GPS pe care-l are în dotare. A fost, atât cât a mai putut fi, şansa lui pentru că, destul de repede, a ajuns la spital.

Alţi doi factori poştali au făcut insolaţie. O problemă, e drept, nu vitală, dar destul de importantă, a rămas, în aceste condiţii, temporar nerezolvată. Câţiva destinatari ai mesajelor din tolba poştaşului au intrat, la rându-le, în panică, cel puţin până au intrat în posesia a ceea ce aşteptau.

Nimeni nu trebuie să intre în panică!

„Da, pe această realitate vreau să pun şi eu accent, ne spune Elena Matei, diriginta Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată Galaţi şi anume că cetăţenii, beneficiari ai serviciilor noastre poştale nu trebuie în niciun fel să intre în panică la o adică şi să fie siguri că, chiar şi în cazuri excepţionale precum cel enunţat mai înainte, suntem bine organizaţi şi putem duce treaba la bun sfârşit, chiar dacă uneori, cu o mică întârziere”.

„În fiecare zi ne străduim să ne organizăm de aşa manieră încât factorii poştali să iasă cât mai repede pe traseu şi să plece în cursă cel mai târziu la ora 8,30. Recunoaştem  că vara, pe caniculă,  factorilor noştri poştali le este mult mai greu. Genţile gem de corespondenţă comercială, de ziare, de mandate, scrisori şi  nu numai, trasee, precum Drumul Viilor sau Centura Galaţiului, sunt în bătaia soarelui de foc”.

„Mai sunt şi pensionarii care aşteaptă bănuţii ce li se cuvin cu sufletul la gură, dar nu numai aceştia. Noi îi asigurăm pe toţi că factorii noştri poştali nu vor întârzia niciodată mai mult de o oră-două. Oricum, noi ne simţim obligaţi să apelăm la înţelegerea beneficiarilor noştri, a pensionarilor în special.”

„Bineînţeles,  nu ne dorim să facem din asemenea situaţii de excepţie o regulă, ne-a declarat Dorin Petrescu, director coordonator adjunct al  Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi. Doar acele cazuri izolate ne-au făcut să facem apel la înţelegerea beneficiarilor noştri”.

„Aşa cum aţi aflat, acele GPS-uri ne dau de veste atunci când apare o problemă. Semnalul ajunge la dispeceratele noastre centrale de la Bucureşti, Bacău, la telefonul de urgenţă 112, la noi, după care, în funcţie de situaţie, luăm măsurile care se impun.”

Aşadar, stimaţi beneficiari ai serviciilor prestate de factorii poştali, nu intraţi în panică dacă se întâmplă ca poştaşul sau poştăriţa să întârzie vreodată, pentru că nu e cazul. Dintr-o clipă într-alta, poştaşul vă va bate la uşă şi veţi fi mulţumiţi.

În imagini, poştăriţele gata de start, în faţa sediului PPDC Galaţi

Citit 1008 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.