Infarct, la 60 de ani | Neuitata prințesă din "Star Wars" a murit

Infarct, la 60 de ani | Neuitata prințesă din "Star Wars" a murit
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actrița Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prințesei Leia din seria "Star Wars'' ("Războiul Stelelor"), a murit, marţi, la Los Angeles, în urma complicațiilor după un infarct, la vârsta de 60 de ani.

Fisher, care a fost recent în Anglia pentru a filma pentru cel de-al treilea sezon din sitcomul ''Catastrophe'', a suferit un infarct sever, vineri, în timpul unui zbor cu avionul peste ocean. Vedeta, în vârstă de 60 de ani, a fost preluată de o echipă de intervenție imediat după ce avionul a aterizat la Los Angeles şi a fost transportată la spital. Starea actriței era gravă şi înainte de aterizare pasagerii i-au administrat primul ajutor, pentru că încetase să respire.

Carrie Fisher a avut o viaţă tumultuoasă, marcată de dependenţa de medicamente şi droguri şi de aventuri amoroase furtunoase cu ''grei'' din lumea artistică. Decesul său a survenit la o lună după ce a recunoscut că a avut o aventură amoroasă, timp de trei luni, cu actorul Harrison Ford, în urmă cu 40 de ani. Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu publicat de revista People, în care şi-a promovat noua sa carte, "The Princess Diarist", lansată recent. Potrivit mărturiilor actriței, relaţia sa cu Ford a durat trei luni şi a avut loc în 1976, în timp ce lucrau la "Star Wars: A New Hope (1977)", primul film din populara saga creată de George Lucas. În acea vreme, Carrie Fisher avea 19 ani, iar Ford avea 33, era căsătorit şi tată a doi copii.

Fisher şi-a câştigat statului de ''sex symbol'' în urma filmului ''Întoarcerea lui Jedi'' (1983), din seria "Star Wars", când personajul său Leia apare în bikini de culoare auriu-metalic în timp ce este prizoniera diabolicului Jabba the Hutt.

Fiica unei figuri emblematice din epoca de aur a Hollywoodului, Debbie Reynolds, cunoscută în special pentru rolul din "Singin' in the Rain'' ("Cântând în ploaie", 1952), şi a unei alte vedete, cântărețul Eddie Fisher, care a murit în 2010, Carrie Fisher şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în lumea cinematografiei.        

Citit 1994 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2016 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.