Adolescenţii fac lucruri trăznite! Ce a născocit un gălăţean ca să nu fie certat de părinţi

Adolescenţii fac lucruri trăznite! Ce a născocit un gălăţean ca să nu fie certat de părinţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un gălăţean aflat în pragul majoratului a ajuns în atenţia poliţiei după ce şi-a înscenat o tâlhărie, cu scopul de a nu fi mustrat de părinţi. Timp de trei săptămâni, oamenii legii au încercat să probeze povestea ţesută pe îndelete de adolescent, care s-a agresat singur pentru a justifica pierderea unui ceas foarte valoros.

Povestea din ciclul "nu faceţi aşa ceva acasă" s-a scris în ultima săptămână din luna ianuarie şi l-a avut ca protagonist pe un adolescent de 17 ani, care a pus la cale un scenariu demn de un premiu Oscar. Cu puţină imaginaţie, sporită de teama de a da socoteală pentru o beţie soldată cu pierderea unui bun foarte valoros, tânărul a reuşit să-şi pună în alertă şi părinţii, şi poliţia.
S-a întâmplat în după-amiaza zilei de 23 ianuarie, când băiatul a ajuns la poliţie, bătut bine, susţinând că, în timp ce mergea pe strada Arad, a fost atacat de trei necunoscuţi, care l-au ameninţat cu un cuţit, după care l-au dus în scara unui bloc, unde l-au agresat şi i-au furat ceasul, în valoare de 800 de lei. Povestea a apărut destul de credibilă, mai ales că a fost susţinută şi de tatăl adolescentului, care la rândul său auzise aceeaşi versiune. Investigaţiile care au urmat au scos însă la iveală o serie de indicii care au condus la ideea că băiatul nu fusese atacat decât de frica de a nu fi certat de tatăl său.
"S-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul şi-a pierdut ceasul de mână şi, datorită mustrărilor de conştiinţă, şi-a înscenat comiterea unei tâlhării în dauna sa. Astfel, după ce a intrat în scara unui bloc, unde şi-a tăiat pantalonii cu un ciob de sticlă şi s-a lovit în mod repetat în zona feţei pentru a-şi crea leziuni, minorul s-a deplasat la domiciliu său, înştiinţându-şi tatăl despre faptul că ar fi fost victima unei tâlhării", ne-a declarat subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
În faţa dovezilor evidente, adolescentul a recunoscut că a înscenat totul. Pentru că a alertat poliţia vizavi de o situaţie care nu s-a petrecut, tânărul a primit o amendă de 100 de lei.

Citit 4907 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 16:24

3 comentarii

 • postat de Hehe
  Joi, 16 Februarie 2017 10:55
  5.13.217.***
  Sigur nu e vorba de o intelegere cu agresorul?
  4
  1
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 16 Februarie 2017 09:55
  194.105.27.***
  100 lei? Cam putin. Altii pentru acelasi lucru primesc 500 lei amenda.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Joi, 16 Februarie 2017 07:03
  5.13.138.***
  Mai bine-i gaseau ceasul decat sa-l amendeze. Politia romana...
  Si batut si cu banii luati!
  Teo C.
  13
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.