Program modest de Ziua Marinei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Buget zero, distracţie după posibilităţi *

Dacă rezolvă cu asfaltarea străzii de la Elice şi cu sonorizarea, autorităţile gălăţene pot răsufla uşurate: festivităţile de Ziua Marinei pot începe. Sărbătoarea, spune primarul Dumitru Nicolae, nu e foarte bogată, mai ales că nu a costat Primăria nici măcar un leu.

Bugetul manifestărilor este de aproximativ 200 de milioane de lei vechi, toţi veniţi din sponsorizări şi vor fi cheltuiţi pe asigurarea curentului electric, a sonorizării, luminilor, plus porcii, raţele indispensabile jocurilor marinăreşti.

Sâmbătă după-amiază

Programul de Ziua Marinei începe sâmbătă, 15 august, pe Faleza Inferioară, la ora 17,30 cu o jumătate de oră de muzică de promenadă interpretată de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

La 18.00 este programată deschiderea oficială a manifestărilor, urmată de discursurile oficialităţilor.

La 18,30 începe slujba de pomenire a celor dispăruţi în apele Dunării. Crucea de flori va fi lansată pe Dunăre de pe Pânzarul Moldovenesc.

După defilarea gărzii de onoare, la 18,50 intră în scenă navele: parada navelor militare, exerciţii militare pe Dunăre şi parada navelor civile aflate în rada Portului Galaţi. Apariţia peştelui mitic dă semnalul de începere jocurilor marinăreşti.

De la ora 19,30 la 20,30 gălăţenii sunt invitaţi la un concert de muzică populară susţinut de formaţiile participante la Festivalul Internaţional de Folclor organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. „Noapte muzicală pe Dunăre” este titlul concertului-spectacol dedicat Zilei Marinei susţinut de orchestra simfonică, corul şi soliştii Teatrului Muzical „Nae Leonard” în chioşcul de pe Faleza inferioară, de la 20,30-22.00. Noapte bună!

Municipalitatea speră să se redreseze economic până în noiembrie, pentru ca gălăţenii să poată sărbători aşa cum se cuvine Zilele Galaţiului.

Citit 1220 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.