Strada Predeal din Canada

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pianista romanca comparată cu Nadia: Micuţa pianistă Monica Hurdubei a fost comparată de canadieni cu Nadia Comăneci, imediat după ce artista a luat cea mai mare notă care se dăduse vreodată la un concurs de pian din Canada. Monica a ajuns în Canada la 14 ani şi pianul a fost primul lucru pe care şi l-a cumpărat. A fost admisă la singura şcoală de muzică publică din Montreal, Pierre-Laporte, apoi a intrat la Facultatea de Muzică din Montreal. Acum  are 22 de ani, e studentă şi în timpul liber predă pianul.

* Picnic pentru biserica "Sfinţii Trei Ierahi" din Seattle: Biserica ortodoxă română „Sfinţii Trei Ierahi" din Seattle îi invită pe românii din această parte a Americii să vină sâmbătă, 22 august, între orele 12:30 - 19:00, la proprietatea din Mountlake Terrace (6402 226th St SW Mountlake Terrace, WA 98043), la picnicul organizat de membrii parohiei în beneficiul construcţiei noii biserici.

* Sfanta Maria la Val David: ARC Canada organizează sâmbătă, 15 august, un mare picnic de Sfânta Maria pe câmpul românesc ARC de la Val David. Parcul A.R.C., sau cum îl numesc multi "Campul Românesc", se află la circa 80 km de Montreal, în oraşul Val-David din superba zona Laurentide, pe strada Predeal-Trudeau.  Parcul are o dimensiune de aproximativ 3 hectare şi este situat pe unul din malurile râului Rivière du Nord, peste care trece Podul Romanilor.   Parcul este înconjurat de străduţe pe care locuiesc şase familii de români din totalul de 23 de familii stabilite la Val David. Strada cu numele Predeal-Trudeau şi Podul Românilor sunt două denumiri cu caracter românesc înscrise în documentele toponomastice ale Quebecului. Parcul este proprietatea Asociaţiei Romane din Canada şi a fost donat de familiile Fonta, Posteucă şi Ţăranu.

* Un radio pentru românii din UK: Intra pe www.radiociocarlia.co.uk şi dintr-o dată auzi muzică şi emisiuni în limba română, de oriunde ai fi în Marea Britanie. Poţi să auzi vocea Sofiei Vicoveanca, muzică clasică, melodii pentru copii sau ştiri. Depinde de ora la care accesezi adresa de net a radio-ului şi de emisiunile programate.

Citit 751 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.