UPDATE | Creşte oferta la Bursa locurilor de muncă din Galaţi şi Tecuci
Foto: În ultimii ani, cererea de locuri de muncă a bătut oferta | Foto-arhivă ”Viața liberă”

UPDATE | Creşte oferta la Bursa locurilor de muncă din Galaţi şi Tecuci
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE | 85 de angajatori din Galaţi şi Tecuci vor participa la Bursa locurilor de muncă de astăzi, după ce încă 15 firme şi-au confirmat participarea în cursul zilei de joi. Astfel, numărul joburilor oferite a crescut cu aproape 200, ajungând la peste 1.500.

Bursa generală a locurilor de muncă va avea loc astăzi, 7 aprilie, în Galaţi şi Tecuci, începând cu ora 9,00.

La Galaţi, locul de desfăşurare este holul Universităţii „Dunărea de Jos”, în timp ce la Tecuci bursa va avea loc în cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie, din str. 1 Decembrie 1918 nr.107.


Vineri, peste 1.300 de joburi oferite la Bursa locurilor de muncă | Cererea de locuri de muncă se va întâlni încă o dată cu oferta reală a joburilor disponibile pe piaţa gălăţeană a muncii, în cadrul unei noi ediţii a Bursei generale a locurilor de muncă.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Astfel, cei peste 19.000 de şomeri înregistraţi oficial în "scriptele" AJOFM Galaţi, plus alte câteva mii care nu mai apar în nicio evidenţă oficială vor concura, dacă putem spune aşa, pe cele 1.331 de joburi disponibile.

Bursa se va desfăşura vineri, 7 aprilie, concomitent în Galaţi şi Tecuci, începând cu ora 9,00. La Galaţi, ca de fiecare dată, locul de desfăşurare este holul Universităţii „Dunărea de Jos”, în timp ce la Tecuci bursa va avea loc în cadrul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie, din str. 1 Decembrie 1918 nr. 107.

Conform directorului executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, la bursa de mâine vor participa 45 de angajatori din municipiul Galaţi şi 25 din Tecuci, care vor oferi în total 1.331 de locuri de muncă. Mai puţin de 10 la sută dintre acestea, adică 116, sunt destinate persoanelor cu studii superioare, în timp ce „grosul” de 1.215 joburi vacante se adresează celor cu studi medii.

În oferta Bursei, cele mai căutate meserii pentru studii superioare sunt cele de inginer producţie, inginer sisteme IT, programator, inginer construcţii civile, inginer căi ferate, inginer electronist, inginer navalist. În rândul celor cu studii medii, la mare căutare sunt meseriile de electrician, lăcătuş, asistent medical generalist, bucătar, confecţioner textile, gestionar, şofer, manipulant etc.

La ediţia din aprilie 2016 a Bursei generale a locurilor de muncă au participat 50 de angajatori din Galaţi şi 36 din Tecuci, care au oferit în total 1.500 de joburi, din care 1.100 au fost în Galaţi.

Citit 13891 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2017 09:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.