CONCURS de cultură generală. Participare națională la prima ediție a ”Galați Grand Prix”

CONCURS de cultură generală. Participare națională la prima ediție a ”Galați Grand Prix”
În imagine, echipa bucureşteană Aluzioniştii, locul al II-lea la Galaţi Grand Prix
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prima ediţie a concursului de cultură generală "Galaţi Grand Prix" s-a dovedit a fi un real succes. Sâmbătă, 6 mai, în Daily Pub, 38 de participanţi împărţiţi în zece echipe şi-au încordat ”muşchii” minţii pentru a arăta ce ştiu la fiecare dintre domeniile alese de Marius Dănilă, organizatorul evenimentului.

Competiția a constat în 200 de întrebări, din următoarele categorii: istorie, cultură, ştiinţe, sport, geografie, media, life style şi curiozităţi, România. Printre participanţi s-au numărat şi trei dintre cei mai buni quizzeri din România: Eduard Stan (preşedintele Societăţii Române de Trivia şi principalul promotor al acestui gen de eveniment în România), Traian Rotărescu şi Mircea Zaharia (singurul român medaliat la Olimpiada de Quizz de la Atena 2016).

La finalul a cinci ore de concurs, câştigătoare a fost desemnată echipa bucureşteană Sengoku Lords. Pe locul secund s-a situat tot o echipă bucureşteană, Aluzioniştii. Echipa Jazz-X a fost cel mai bine clasată dintre formaţiile gălăţene. Au urmat apoi formaţia Lambda şi echipa "Viaţa liberă".

Concursul de cultură generală "Galați Grand Prix 2017" a fost organizat de Marius Dănilă, cel care a conceput şi prezentat toate cele 200 de întrebări. "Este o mare bucurie să vezi cei mai buni concurenţi din România prezenţi la Galaţi special pentru acest concurs. În plus, toţi au apreciat organizarea evenimentului", ne-a spus Marius Dănilă.

Galaţiul, un exemplu

"Vreau să ne regăsim în acelaşi spirit şi la alte ediţii şi să găsim energia necesară să organizăm şi la Bucureşti asemenea concursuri", a precizat Eduard Stan, preşedintele Societăţii Române de Trivia.

Poate că o competiție de un asemenea calibru nu ar fi fost posibilă în orașul nostru dacă Galațiul nu ar fi găzduit, de aproximativ patru ani, concursuri săptămânale de cultură generală. Practic, după București, Galațiul este al doilea oraș din România în care fenomenul concursurilor de cultură generală a cunoscut o asemenea amploare. În cazul în care nu ştiaţi încă despre aceste concursuri, dar doriţi să participaţi, o puteţi face vizitând pagina de Facebook "Game of Trivia", unde veţi afla toate detaliile necesare.

Citit 3141 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.