Prăjiturile de la ”Vanilla Cake”, de neuitat

Prăjiturile de la ”Vanilla Cake”, de neuitat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Unii construiesc temple. Palate. Alții zămislesc Neuitare. Căci amintire a dragostei complete este intrarea în cofetărie. Iar prăjitura care ne îmbie din vitrină, sau cea luată acasă într-un pachet inconfundabil ambalat, topește în ea cald de iubire nesfârșită, arome glazurate perfect și firimituri de delicii prinse în suflet.

Povestea din jurul cofetăriei "Vanilla Cake" din strada Bălcescu, chiar în stația de autobuz de la blocul Albatros, pleacă din copilărie. Din copilăria ta și a mea, a fiecăruia dintre noi. Povestea prăjiturilor și a palatului în care ele stau încremenite sub vitrine splendide se desfășoară încet, cu limpezimea unei fraze muzicale.

Plângeam, copii fiind, căci nu puteam să alegem O prăjitură. Una singură, nu câte una din fiecare. Dar aceea singură, selectată cu greu, plimbată cu grijă elaborată spre masă, ne spune și acum despre dragoste. Despre mama. Despre momente splendide, încremenite în timp - irealul timp al desfătării complete.

Rețete cu arome de acasă revin azi la viață la "Vanilla Cake". Pe strada Bălcescu, în micul regat al prăjiturilor, îngâmfata frișcă mărturisește cu obidă că bătută cum a fost ea, n-ai să mai găsești. Nepăsătoare cardinal, ciocolata și vanilia tac, încremenite în glazuri lucioase. Căci grija pentru sănătate și pentru rafinament sunt principiile de la care cofetăria ”Vanilla Cake” nu se abate: ingrediente sută la sută naturale - smântână, ouă, lipsa chimicalelor, a coloranților și a esențelor artificiale (proaspăta vanilie este obținută din păstăi de vanilie!, iar romul este natural), toate acestea fac ca gustul prăjiturilor de la ”Vanilla Cake” să rămână unic. Împreună cu clasicele dar delicioase eclere, amandine, savarine ori prajituri Diplomat, vin creațiile noi - prăjituri cu fructul pasiunii sau cu fructe proaspete, cu iaurt și căpșuni. Cofetăria preia și comenzi și onorează vise dulci, de poveste.

"Una dintre acele prăjituri mici și durdulii, numite petites Madeleines" îi inspira lui Marcel Proust întregul univers al copilăriei. Iar arta scrisului nu va mai fi niciodată aceeași după ce autorul se pierde în universul dilatat în amintire.

Copiii noștri știu gustul de dulce. Pentru gustul dragostei înmărmurite în carcasa unei prăjituri, există ”Vanilla Cake”. Și are pagină și pe Facebook.

(P)

Citit 9485 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2017 13:57