SPECTACOL de gală în Piaţa Domnească. Gălăţenii au valsat în centrul oraşului | FOTO - VIDEO

SPECTACOL de gală în Piaţa Domnească. Gălăţenii au valsat în centrul oraşului | FOTO - VIDEO
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Piaţa Domnească s-a transformat, sâmbătă seara, într-o veritabilă sală de concerte în aer liber, în care sute de gălăţeni au asistat un spectacol de gală, în cadrul Zilelor Dunării 2017. Mai mult, vrăjiţi de acordurile orchestrei Teatrului Muzical „Nae Leonard”, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi, gălăţenii au valsat în centrul oraşului.

„A fost o încântare!”, ne-a mărturisit, la finalul serii, gălăţeanul Gheorghe Pătraşcu (maratonistul despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”), unul dintre spectatorii acestui eveniment intitulat „Esplanadele muzicii - Piaţa Domnească”. Trebuie spus că niciunul dintre cele peste 350 de scaune puse la dispoziţie de organizatori, pe esplanada din faţa Hotelului Danube Stars (fost Dunărea), nu a rămas neocupat, ba mai mult, au fost destui gălăţeni au asistat în picioare la concertul care a durat aproape trei ore şi a cuprins trei momente speciale, răsplătite cu ropote de aplauze. Primul pe scenă a fost „Danubian Brass Band”, urmat de ansamblul de muzică veche „Kalofonis”, care a interpretat piese din Colecţia Spitalul Amorului de Anton Pann. La finalul serii, gălăţenii au avut parte, în premieră, de un concert vocal-simfonic susţinut de Orchestra Teatrului Muzical „Nae Leonard”, dirijor Eugen Dan Drăgoi. Solişti au fost soprana Adelina Diaconu şi tenorii Florin Bobei şi Adrian Mărginean. Gălăţenii au recunoscut cu siguranţă acordurile nemuritoare compuse de Johann Strauss, Dimitri Shostakovich şi Iosif Ivanonici.

Cele mai gustate şi apreciate au fost, cu siguranţă, momentele de dans sportiv oferite de perechile Clubului „Fantezia”. Tinerii şi talentaţii dansatori i-au invitat pe gălăţeni la dans şi astfel, Piaţa Domnească a devenit, în premieră, şi ring de vals!

VIDEO VEZI MAI JOS

Foto şi video: Anca Melinte

Media

Citit 10339 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iulie 2017 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.