Ne pregătim pentru Eurovision! INTERVIU cu Florin Chiriac, alias Hippie

Ne pregătim pentru Eurovision! INTERVIU cu Florin Chiriac, alias Hippie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Îi întâlnim cam în fiecare seară în câte un club din Galaţi. Cântă în spaţii intime, care se pretează muzicii live, în aşteptarea primăverii, când se vor deschide terasele. E vorba de Florin Chiriac şi Hippie Band, preocupaţi să menţină treaz spiritul muzicii live. Dacă e marţi, e Chitaria - practic două chitare şi o voce, fără efecte, un fel de unplugged - prin care trupa încearcă să revigoreze atmosfera studenţească.

Urmează o zi de fussion, joia, când trupa "atacă" zona de blues, vinerea e folk, e sărbătoare, sunt abordate toate stilurile, sâmbăta e dedicată unui mix local, iar duminica e rock total. "E bine că abordăm toate stilurile şi eu mă declar fericit pentru că sunt un artist complet. Tinerii care au crescut cu noi ne ascultă cu plăcere, indiferent de gen. Cei care vin din urmă sunt un pic neacomodaţi cu ideea de cântare live, dar nu e timpul pierdut, zic eu, şi concertele noastre săptămânale au fix acest scop: să îi deschidă către muzică bună, evenimente live, dialog plăcut cu solistul. Există încă apetenţă pentru astfel de miniconcerte şi, dacă în publicul nostru se amestecă şi cei foarte tineri, trag speranţă că îi vom converti către muzica de calitate", a explicat Florin Chiriac, solistul trupei.

Folkul e încă la putere...

Gălăţeanul se dă în vânt după folkul românesc, spune Hippie. "Am observat, la orice eveniment la care am participat, că ni s-a cerut să cântăm folk şi genul acesta e întotdeauna primit cu aplauze. De fapt, studenţii se asociază cu folkul, tocmai pentru că există "Baladele Dunării". Abia aştept ediţia din mai, ce mă interesează cel mai mult e să văd concurenţii, pentru că ei vor veni din urmă. De doi ani încoace, văd o revigorare a festivalului şi asta e bine, casele de cultură studenţeşti ţin legătura cu tinerii talentaţi, după o perioadă destul de tristă, mai ales pe partea de creaţie. Toată lumea se axează pe coveruri, iar la nivel de creaţie lucrurile stagnează. Noi suntem în căutarea tinerilor creativi", spune Florin Chiriac.

Eurovision, here we come!

De la Florin mai aflăm că trupa are planuri mari. Chiar să încerce un concurs de nivel naţional, cum e Eurovisionul. "Ne gândim tot mai serios să participăm la anul cu o creaţie proprie la Eurovision. Alte festivaluri pentru noi, cei din Hippie Band, nu mai sunt. Cred că ne vom lua inima în dinţi să lansăm o compoziţie proprie la Eurovision, deşi condiţiile sunt destul de drastice: piesa nu trebuie să fie cunoscută, iar versurile ni le dorim în engleză. Avem nevoie de muzică bună. Iar eu sunt de părere că muzica va căpăta cu adevărat un sens atunci când va fi însoţită de versuri bune, care să spună ceva. Suntem în căutarea/ pregătirea unui cântec fain, care să ne reprezinte la Eurovision şi, dacă îl vom găsi, veţi mai auzi de noi. Până atunci, vă aşteptăm în Galaţi, să ne bucurăm de muzică, să sărbătorim viaţa şi să cântăm împreună live!", a mărturisit Florin Chiriac.

Citit 5504 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.