Tată închis pentru că şi-a ZDROBIT FETIȚA în BĂTAIE

Tată închis pentru că şi-a ZDROBIT FETIȚA în BĂTAIE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dramă într-o familie dezbinată din Iveşti, în urma căreia o copilă de numai şapte ani a ajuns în stare extrem de gravă la spital, iar tatăl, care a bătut-o cu o coadă de topor, după gratii. O familie cu cinci copii, dintre care doi sunt plecaţi cu mama în Anglia, unul este căsătorit şi are grijă şi de un frate mai mic, în vârstă de patru ani, iar unul rămas cu tatăl, la Iveşti, s-a dezbinat şi mai tare, după ce unul dintre minori a fost la un pas de a fi ucis de cel care i-a dat viaţă.

Teribila întâmplare a avut loc pe 31 decembrie, în gospodăria în care Marian Andronache (38 ani) trăia cu unul dintre copii, Simona (7 ani) şi cu bunica sa. Traiul micuţei era departe de a fi unul bun alături de tatăl violent şi consumator de alcool, şirul chinurilor culminând în ultima zi a anului, când fetiţa a fost luată la bătaie de părintele ei. Nu cu mâinile goale, ci cu o coadă de topor cu care a fost lovită crunt în abdomen. Mai grav este că micuţa nu a fost dusă imediat la spital, ci la aproximativ 30 de ore după ce a fost bătută crunt. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost şocaţi când au văzut în ce stare era Simona.

”Era în stare foarte gravă. Copilul prezenta traumatism toraco-abdominal, şoc hemoragic prin ruptură de splină. Echipa chirurgicală a Spitalului de Copii a intervenit de urgenţă efectuând splenectomie. În acest moment, copilul este stabil homodinamic şi respirator, cu o evoluţie favorabilă”, ne-a declarat Roxana Bogdan Goroftei, medic la Spitalul de Pediatrie Galaţi.

Tatăl în arest, asistenţii la uşă

Cazul a fost semnalat poliţiştilor, iar pe fir au intrat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care în urma audierii bărbatului şi a informaţiilor medicale primite de la spital, au decis să îl reţină pentru 24 de ore pe Marian Andronache.

„Nu şi-a recunoscut fapta, susţinând că doar a aruncat cu coada toporului, nu că ar fi lovit-o pe fetiţă, care, potrivit expertizei medico-legale, are leziuni traumatice grave, care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Galaţi, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru tentativă de omor asupra unui membru al familiei”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Conform procurorilor, familia era în atenţia celor de la Asistenţă Socială din Iveşti. Acum însă, cazul a fost preluat de cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. ”Sperăm ca fetiţa să fie bine şi vom căuta o soluţie, când medicii decid externarea, fie în familia extinsă, fie o vom lua într-un sistem de protecţie, într-un centru sau la un asistent maternal. Până acum nu au mai fost probleme cu această familie”, ne-a declarat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi. 

Bunica îşi apără fiul

La Iveşti, bunica minorei susţine că fiul ei nu şi-a bătut niciodată fata. ”El a plecat să taie lemne şi ea s-a dus după el. I-a spus să aducă lemne în casă. După aceea a venit plângând şi mi-a spus că a lovit-o ta-su peste umăr. Toată noaptea i-a fost rău şi am fost la un neam să sune la ambulanţă. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, că eram în casă. Nu am dus-o imediat la spital, că nu aveam cu ce. Am stat cu ea în spital până a fost operată. Eu vreau să cresc fata în continuare, că am avut grijă de ea cu fiul meu de la nouă luni”, ne-a mărturisit Dumitriţa Andronache, bunica fetiţei.

Dacă minora se poate sau nu întoarce alături de bunică, vor decide cei de la Protecţia Copilului.

Citit 3971 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.