Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
8 comentarii

În decembrie anul trecut, cu câteva zile înainte de Crăciun, în articolul "A tăiat ţevile şi şi-a lăsat vecinii fără căldură", "Viaţa liberă" prezenta situaţia de la blocul I1 din Ţiglina 1, după ce Mitică Stanciu, locatar la etajul 5, a tăiat ţevile sistemului comun de termoficare care îi treceau prin apartament, pe motiv că el este stăpân în locuinţa lui, proprietate personală. În urma acestui gest, 20 de apartamente, câte două pe fiecare etaj, nu mai puteau primi, în plină iarnă, şi nu primesc nici acum, căldură de la centrala de bloc.
Poliţia Locală l-a amendat pe Mitică Stanciu cu 1.000 de lei (500 de lei, dacă amenda era plătită în 15 zile) şi i-a impus ca, în termen de 10 zile, să refacă instalaţia comună de termoficare din propriul apartament. Situaţia nu s-a schimbat însă cu nimic. "Pentru că nu a respectat măsurile complementare de refacere a coloanei de termoficare, în baza Legii 50/1991, art. 32, alin. 7, Poliţia Locală a sesizat instanţa de judecată, formulând o plângere penală împotriva locatarului respectiv", ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Citit 6260 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2019 01:13

8 comentarii

 • postat de Terente...din Galati Joi, 31 Ianuarie 2019 22:45 89.137.231.*** Link la comentariu
  9
  5

  Auzi , Akbar tu nu esti orasean get beget. Esti un venetic cu ifose citadine, de anii '70. Anii constructiei socialiste, desigur. Amesteci intentionat bunele intentii ale acelui om disperat cu handicapul general dobandit de cei ce sunt locatari in blocurile amarate din Galati. Acela de a nu avea caldura si apa in aceste vremuri.
  Nu inseamna ca daca comunistii au plantat pomi prin oras, care dupa 50 de ani se naruie din diverse motive, peste noi din motive imputabile sau nu, in situatii care se impun, nu trebuiesc fasonati, curatati si chiar taiati. O astfel de situatie este si in cazul de fata. O intreaga retea nefolosibila si neprietenoasa fata de comfortul meu ca locuitor in acest oras, ce nu mai deserveste nimic cum trebuie de ani buni, ne desparte si ne invrajbeste. Ea trebuia demult timp dezafectata si inlocuita dupa normele moderne de distributie a agentului termic . Si mai ales , in deplin acord cu legislatia , pe care tu o clamezi ca si favorabila tie si care nu permite nimanui fara acordul meu sa-mi utilizeze spatiul privat, mai gutuie!
  Ca s-a ajuns ca acest sistem sa fie nefolosibil, este in mare parte vina administratiei acestui oras, insa oamenii trebuiesc sa traiasca in conditiile de confort si siguranta a secolului 21, care permit obtinerea celor necesare cu cheltuieli suportabile. Numai sa vrem asta. Daca tu nu vrei si te complaci in a mentine cu forta acest sistem, ascuzandu-te in spatele unor decizii locale ale anilor lui Ceasca, te pune practic in randul celor care au pus umarul la mentinerea mizeriei de pe umerii nostri. Cred ca esti vreun angajat din regiile locale , responsabil ca noi sa NU avem in anul 2019, apa calda si caldura in Galati. Decat de la voi...

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 31 Ianuarie 2019 17:09 188.24.250.*** Link la comentariu
  6
  20

  Bai desteptilor, comentati numai aberatii si nu-i de mirare ca orasul asta arata ca dupa bombardament.
  Un imobil, un bloc comunist cum il numiti voi, e tratat ca o singura cladire, fiind deservit de utilitati (apa, energie electrica, termica, gaz metan etc)
  Nu poti sa-ti anulezi coloanele de caldura din apartament, exact cum ti-ai taia corcodusul uscat din spatele casei de chirpici, deoarece ele transporta agent termic ce incalzeste si apartamentele vecinilor tai.
  Coloanele de apa rece, calda, coloanele de caldura, terasa blocului, subsolul si scurgerea pluviala sunt proprietate comuna inteligentilor. Toti trebuie sa intretineti o cladire in care locuiti si sa evitati pe cat posibil degradarea ei.
  E ca la voi, la tara, numai ca imobilul e mult mai mare, si in care locuiti 3 ulite.
  Pune-ti mana pe carte si mai lasati semintele si gratarele in spatele blocurilor, daca vreti sa traiti la oras.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 31 Ianuarie 2019 15:20 86.34.180.*** Link la comentariu
  18
  17

  Unde scrie ca daca inca mai locuim in blocurile din vremea lui Ceasca, trebuie sa-i suportam pe toti nesimtitii ce asteapta sa vina prin tevile ruginite si infundate, caldura si apa ; vin acesti nesimtiti sa repare ei daca o teava ce imi trece prin sufragerie plesneste si-mi strica apartamentul, mobila ? Acest locatar ar trebui medaliat de Primaria orasului, pt. curajul si pt. civismul sau. Nu va mai luati dupa plavanimea care prin refuzul de asi plati acum zeci de ani in urma facturile, au contribuit la decesul Apaterm!
  Personal, consider ca ar trebui sa constituim un fond din care sa platim un proces intentat Consililului Local si Primariei Galati, care a permis Politiei locale sa abuzeze fata de acest cetatean. Rusine!

  Raportează
 • postat de ariciul Joi, 31 Ianuarie 2019 14:10 90.95.114.*** Link la comentariu
  22
  13

  Si cum i mi e respectata ma proprietatea daca politia ma amendeaza asociatia intra cand vrea peste mine si ma obliga toti sa fac sau sa nu fac in interiorul proprietatii mele in care trei pereti sunt ai mei cei interiori ca pe ceilalti i-am cumparat la acelasi pret si eu si vecinii,ca atat suntem de prosti?Ca sa nu mai pun ca platim impozit pe niste proprietati p[e care statul ni le garanteaza si apara da ,....trebuie sa platim taxa de smecher?

  Raportează
 • postat de Je Joi, 31 Ianuarie 2019 13:45 89.137.224.*** Link la comentariu
  11
  31

  Blocuri comuniste.
  Tevile pe casa scarii. Oare cati ani trebuie sa treaca ca sa ne civilizam si noi?
  Tevile comune trebuie sa treaca prin spatiile comune. Si nu prin cele private. Cu ocazii scoaterii tevilor pe scara ai si acces la ele in caz de avarie, poti lucra fara problema.
  Daca se sparge teava de coloana in apartamentul persoanei si persoana respectiva nu este acasa vreo 6 luni. Ce faceti atunci? Spargeti usa?

  Raportează
 • postat de Andrei Joi, 31 Ianuarie 2019 12:52 193.231.176.*** Link la comentariu
  14
  23

  Cam tarziu. Omul trebuie obligat sa refaca instalatia.

  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL Joi, 31 Ianuarie 2019 12:08 81.12.149.*** Link la comentariu
  15
  28

  Dacă n-a vrut să stea liniştit la căldurică alături de ceilalţi locatari, acum să stea la "răcoare".
  Noua Lege a Asociaţiilor de Proprietari permite şi accesul autorităţilor în 48 ore în locuinţa proprietarilor în situaţii de urgenţă. Cred că în final ţevile vor fi sudate de autorităţi, iar inculpatul va plăti toate despăgubirile pe măsură!
  Ne-am săturat de atâţia şmecheri care cred că au numai drepturi!

  Raportează
 • postat de Corect Joi, 31 Ianuarie 2019 07:19 188.24.213.*** Link la comentariu
  29
  26

  Omul are dreptate... Ca legea-i strâmbă, e partea a doua! Constructorii ar trebui sa ia in calcul ca tevule sa treaca prin casa scarii.... Si uite asa ar fi si scările incalzite.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.