Asasinat cu ucigaşi în libertate

Asasinat cu ucigaşi în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La acest moment, Galaţiul are doi oameni acuzaţi de crimă care sunt judecaţi în stare de libertate. Şi asta pentru că, pe 10 august, Tribunalul l-a eliberat şi pe cel de-al doilea individ acuzat de uciderea Alinei Coteţi, decizia putând fi atacată cu recurs.

Cei doi, Dănuţ Maravela şi Gheorghe Palade, au comis crima în 2004, undeva în Serbia şi sunt acum obligaţi să nu plece din localitatea în care stau.

„Viaţa Liberă” a scris la începutul acestei luni despre faptul că magistraţii Curţii de Apel l-au pus în libertate pe Gheorghe Palade, dar nu pentru că a pus cineva în balanţă gradul de vinovăţie, ci pentru că a fost depăşit acel termen rezonabil al măsurii arestului preventiv, acesta stând de 4 ani după gratii.

Timpul a trecut în favoarea lor!

Deşi amândoi au primit câte o condamnare, unul în Serbia, iar altul în România, pentru această crimă comisă în 2004, Curtea de Apel Galaţi a decis că ei trebuie să fie judecaţi împreună, motiv pentru care a desfiinţat sentinţa dată împotriva lui Palade, dispunând aducerea în ţară a lui Maravela.

Din decembrie 2010, dosarul s-a reîntors la Tribunalul Galaţi şi de atunci până anul acesta în august, când Maravela a fost adus în ţară, nu s-a putut face mare lucru în dosar. Acesta este motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie paradoxală: doi oameni acuzaţi de crimă sunt liberi.

Ucisă şi incendiată

Potrivit comunicatelor timpului, Alina a fost omorâtă de Palade şi Maravela, pentru 1.000 de euro şi un carton de ţigări, iar pentru a-şi ascunde abominabila faptă, cei doi au dat foc maşinii în care se afla cadavrul fetei.

Cei doi au ajuns la crimă, după o scurtă şedere în Serbia, când au realizat că nu vor câştiga suficienţi bani pentru a ajunge în Italia. Atunci au pus la cale un plan, care însă nu le-a ieşit aşa cum şi-au dorit. Ei ştiau despre tatăl Alinei că face transport de persoane prin Europa şi că are bani tot timpul la el, planul lor fiind de a-l atrage în Serbia, sub pretextul că au oameni care doresc să plece la muncă în Italia, iar odată ajuns acolo să-l jefuiască.

I-au telefonat, i-au spus ce vor, numai că nu şi-au imaginat că acesta îşi va trimite fata pentru a face transportul. Chiar dacă personajul nu era cel aşteptat, cei doi şi-au urmat instinctul, ajungându-se la crimă.

Condamnaţi şi nu prea

Palade a reuşit să fugă, Maravela fiind însă prins de sârbi. Acesta din urmă a fost judecat şi condamnat la 15 ani de puşcărie.

Palade a fost capturat la începutul lui 2007, iar sentinţa din partea Tribunalului a venit la începutul lui 2010, alegându-se cu o pedeapsă de 23 de ani de puşcărie şi cu 55.000 de lei daune morale şi materiale către familia victimei.

Decizia judecătorilor gălăţeni a fost desfiinţată de instanţa de control judiciar, ajungându-se la ceea ce scriam mai sus. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest dosar.

Citit 2145 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.