Peste 3.300 de candidaţi pentru 200 de locuri la INM

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Naţional al Magistraturii a publicat tabelul privind rezultatul verificării condiţiilor de înscriere la concursul de admitere la INM organizat în perioada 24 iunie - 26 septembrie 2011. Concursul este organizat pentru un număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, care vor avea posibilitatea să opteze, după anul I de studiu, pentru 100 de locuri de judecător şi 100 de locuri de procuror.

Lista candidaţilor conţine 3.433 de nume, dintre care 62 fie s-au retras, fie au fost respinşi. Cei respinşi pot depune contestaţii, listele finale urmând a fi afişate pe 18 august.

Dintre cei 3.371 de candidaţi declaraţi admişi, un număr record pentru ultimii 6 ani, 112 sunt gălăţeni. Atât gălăţenii, cât şi ceilalţi concurenţi au de trecut prin mai multe etape până să fie declaraţi admişi.

Astfel, pe 25 august va avea loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal.

Pe 8 septembrie va fi un test de verificare a raţionamentului logic, iar în perioada 9 – 19 septembrie va avea loc susţinerea interviului, care constă în verificarea aptitudinilor, motivaţiilor şi elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.

Potrivit Regulamentului privind concursul de admitere la INM, pentru promovarea examenului, candidatul trebuie să obţină media finală de cel puţin 7 (şapte), ocuparea locurilor urmând a se face în ordinea descrescătoare a mediilor.

Citit 1149 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.