Procesele care vizează înghețarea cursului francului elvețian, suspendate

Procesele care vizează înghețarea cursului francului elvețian, suspendate

Gandul.info
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Procesele care vizează înghețarea cursului francului elvețian la data la care s-a luat împrumutul vor fi suspendate, informează digi24.ro. Motivul este faptul că judecătorii Curții de Apel Cluj au cerut lămuriri de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Aşadar, abia după decizia Curţii europene, datornicii vor putea să reia procesele.

Judecătorii Curții de Apel Cluj au sesizat luna trecută Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Ei așteaptă răspuns la trei întrebări, prin care să clarifice deciziile în astfel de spețe, în sensul în care aprobă sau nu înghețarea cursului francilor elvețieni la data încheierii contractelor. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a acceptat sesizarea și a deschis cauza C-81/19. În baza acesteia, judecătorii de la Instanţa supremă au decis suspendarea proceselor.

În ultimii 12 ani, rata de schimb a francilor elvețieni a crescut cu aproape 150 la sută. Din această cauză, foarte mulți împrumutați nu și-au mai putut plăti ratele și au dat băncile în judecată. Speranța celor care au procese pe rol stă acum în decizia judecătorilor de la Curtea Europeană.

Pronunţarea unei decizii a Curții Europene poate dura chiar și trei ani.

Citit 1016 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 17:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro