Adie vânt de libertate. Băiculescu, Peneoaşu şi decizia Curţii

Adie vânt de libertate. Băiculescu, Peneoaşu şi decizia Curţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul ales al Brăhăşeştiului, Vasile Băiculescu (FOTO), a fost pus în libertate de judecătorii Tribunalului, însă aceeaşi instanţă a decis să-l îndepărteze de fotoliul de edil, date fiind faptele de corupţie pe care le-a săvârşit în exercitarea acestei funcţii.

Acelaşi vânt de libertate adie şi pe la ferestrele lui Marcel Peneoaşu, arestat în acelaşi dosar cu Băiculescu. Cei doi mai au însă de aşteptat „confirmarea” Curţii de Apel, urmând ca aici să se judece recursul declarat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Băiculescu a fost arestat la cererea procurorilor după ce a fost prins în flagrant, cu 35.000 de lei, bani ceruţi de la reprezentanţii unor firme care făceau lucrări în Brăhăşeşti.

Procurorii au susţinut că banii, daţi prin intermediul lui Peneoaşu, dar şi nişte treburi suplimentare, erau „bonusul” primarului de atunci, solicitat ca să accepte la plată facturile firmelor  care efectuaseră lucrările de interes public.

Băiculescu şi Peneoaşu sunt trimişi în judecată din decembrie 2010, în stare de arest, alături de alţi trei inculpaţi, care sunt liberi. Lună de lună, ei au cerut punerea în libertate, de fiecare dată izbindu-se de un răspuns negativ din partea instanţei.

Asta până pe 17 august când judecătorul care are pe masa de lucru acest caz a decis eliberarea celor doi, obligându-i, printre altele, să nu părăsească localitatea, să nu ia legătura cu martorii din dosar, iar lui Băiculescu i-a impus să nu-şi exercite funcţia.

Citit 912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.