În luptă cu procurorii Anticorupţie. Dumitru Neculai atacă prelungirea interdicţiilor

În luptă cu procurorii Anticorupţie. Dumitru Neculai atacă prelungirea interdicţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel care a condus Grupul Albo, Dumitru Neculai, va ataca astăzi în instanţă prelungirea de către procurorii Anticorupţie a Ordonanţei prin care încă o lună de zile nu are voie să plece din Galaţi şi prin care i se menţin obligaţiile aferente, inclusiv aceea de a nu comercializa.

Este prima dată când fostul administrator al grupului reacţionează în ceea ce priveşte prelungirea măsurilor de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). De la finele lunii iunie, aceştia îl cercetează în dosarul în care este arestat fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa a Alimentelor (DSVSA), Viorel Gheorghiţă, sub acuzaţiile de fapte de corupţie, şantaj şi abuz în serviciu.

Lui Dumitru i se reproşează faptul că ar fi falsificat alimente, că ar fi complice la abuz în sericiu, dar şi că ar fi dat mită. Pentru aceste fapte penale, Gheorghiţă a fost închis, iar Dumitru s-a ales cu obligaţia de a nu părăsi localitatea şi cu altele auxiliare, printre care şi aceea de a nu comercializa.

Cum singur a declarat în şedinţele publice de la instanţă, Dumitru a demisionat din calitatea pe care o avea în cadrul Grupului Albo, lăsând totul în seama soţiei.

Dosarul de corupţie numără până acum 17 învinuiţi, printre aceştia figurând şi firma Top Meat Food, care face parte din grupul sus amintit.

În timpul urmăririi penale, fostul patron al grupului a fost arestat, iar societatea a fost închisă de magistraţii Tribunalului la cererea DNA-ului, care a considerat că au fost încălcate măsurile impuse de instanţă.

Situaţia s-a schimbat radical după o săptămână, când judecătorii Curţii au admis recursul lui Dumitru şi al lui Top Meat Food, care astfel şi-a redeschis porţile.

Astăzi, la Tribunal, Dumitru Neculai a uza de dreptul său de a ataca prelungirea măsurii prin care nu are voie să părăsească localitatea, corelată cu mai multe obligaţii. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor.

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.