„Contrabandistul a venit direct în braţele noastre”

„Contrabandistul a venit direct în braţele noastre”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflată, în privinţa combaterii contrabandei cu ţigări, pe cai mari, Poliţia Bereşti a mai pus mâna pe o „rotiţă umană”, care, pe relaţia Meria - piaţa din târg, funcţiona la turaţie ridicată.

- Cum aţi pus mâna pe M.R., domnule inspector Viorel Marcu? l-am întrebat, în biroul său dominat de portretul lui Mihai Viteazul, pe şeful Poliţiei Bereşti.

- Ştiind că deţinea, acasă la el, un stoc important de ţigări de Prut, am acţionat. Bineînţeles, nu cu ochii închişi. Recurgând la puţin filaj organizat după cum cer regulile poliţieneşti, în dimineaţa zilei de 18 august am pus mâna pe individ. Când a ieşit, la Meria, cu maşina pe poartă, noi îl aşteptam la asfalt. N-avea cum să-i treacă prin cap că urma să fie prins.

Când a dat cu ochii de echipajul de intervenţie nu mai putea face nimic. A coborât, de pe uliţa unde are casa, direct în braţele noastre! Controlându-i-se autoturismul, i s-a descoperit „marfa”, o sacoşă plină şi două colete intacte – erau aşa după cum fuseseră trecute prin Vama Oancea, nedesfăcute. Ţigări pentru piaţa neagră a Bereştiului.

- Mărcile lor?

- „Plugarul” – 7 lei/pachetul; „Clasic” – 10 lei/pachetul.

- Valoarea întregii cantităţi confiscate?

- 1.000 de lei. M. R. intrase în posesia ţigărilor cu vreo două seri înainte.

- A spus, în timpul cercetării, de unde le avea?

- Neavând încotro, a trebuit să fie sincer. Cel care i le-a plasat este un basarabean.

- Mai poate scăpa M.R. basma curată din situaţia în care singur s-a vârât?

- Lucrând cu operativitate, am dat drumul  dosarului – se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor, înregistrat. M.R. poate ieşi din încurcătură numai dacă îi arată procurorului, în cazul că are aşa ceva, documentul legal din care să rezulte provenienţa ţigărilor. E totuşi greu de crezut că ar deţine vreun document de însoţire, din moment ce a recunoscut că i le-a adus „legătura” sa din Republica Moldova.

Citit 1852 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.