Carte de identitate falsă, descoperită la graniță

Carte de identitate falsă, descoperită la graniță
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un bărbat, în vârstă de 22 de ani, a fost depistat la graniță cu o carte de identitate falsă. Bărbatul s-a prezentat, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autocar marca VanHool.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, polițiștii descoperind, ascunsă în buzunarul hainei bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia altei persoane.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de un prieten să ducă respectivul document în Italia, unde urma să-l predea persoanei al cărei nume era înscris pe cartea de identitate.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 05 Aprilie 2021 01:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.