UPDATE Tatăl, reţinut pentru uciderea fetiţei din Iveşti

UPDATE Tatăl, reţinut pentru uciderea fetiţei din Iveşti
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, vineri, 9 iulie 2021. Anchetatorii au ajuns la o concluzie şocantă privind moartea copilei în vârstă de 2 ani şi 6 luni din Iveşti, care miercuri seară a ajuns în stare critică la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Raportul medicilor legişti, care au efectuat necropsia fetiţei care a murit la camera de gardă, după o oră de încercări de resuscitare, arată clar că moartea a fost una violentă, contrazicând susţinerile părinţilor, care au afirmat că micuţa s-ar fi înecat.

"Cauza decesului fetiței, stabilită confirm raportului medico-legal, este hemoragie abdominală, survenită ca urmare a unei rupturi hepatice. În consecinţă, s-a dispus reţinerea tatălui, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie", a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri şi adus la Galaţi, urmând  a fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. În cursul zilei de vineri, poliţiştii s-au întors la Iveşti, la casa familiei, pentru a mai strânge probe.

O anchetă este derulată şi de Protecţia Copilului Galaţi, în condiţiile în care în casa cu pricina se mai află trei minori. Principala prioritate a asistenţilor sociali este acum consilierea psihologică a celor mici, urmând ca ulterior să stabilească dacă vor cere luarea unor măsuri de plasare într-un mediu mai sigur sau de decădere din drepturi a părinţilor. (Mariana Constandache)


Moarte suspectă a unei fetițe de doi ani. Accident sau agresiuni repetate? * Un copil din comuna Ivești și-a pierdut viața, miercuri seară, în ciuda eforturilor susținute ale medicilor de a-l salva. Este vorba despre o fetiță de doi ani și jumătate, despre care rudele spun că s-ar fi înecat. Dovezile par să indice însă o cu totul altă pistă, din care varianta unui accident casnic este eliminată.

Miercuri seară, familia fetiței a sunat la 112 pentru a anunța că micuța s-a înecat. Un echipaj medical a fost trimis de urgență la Ivești, iar când ambulanța a ajuns la adresa indicată, rudele au adus-o pe brațe pe fetiță la mașină, în fața casei.

"Era în stop cardio-respirator. S-au început imediat manevrele de resuscitare, iar la verificarea căilor respiratorii nu s-a găsit niciun corp străin. S-a plecat spre Galați, la întâlnire cu echipajul SMURD Galați care a fost solicitat în sprijin. Manevrele de resuscitare au fost continuate și de către colegii noștri de la SMURD, echipajul cu medic. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Galați. Fetița prezenta mai multe echimoze pe corp, pe cap, pe gât și pe toracele anterior. Avea, de asemenea, câteva hematoame craniene, cucuie, să le spunem", a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Ambulanței Galați.

La Spitalul de Copii, medicii au încercat timp de o oră să o readucă la viață pe micuță. Din păcate, fără rezultat, fiind nevoiți, într-un final, să constate decesul copilului. "Prezenta multiple echimoze, în diverse stadii evolutive, la nivelul, feței, toracelui antero-posterior, membrelor inferioare și superioare. Cauzele care au dus la deces vor fi stabilite în urma anchetei Medicinei Legale”, a precizat dr. Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Ioan” Galați.

În paralel, polițiștii au deschis, la rândul lor, o anchetă. ”Am fost sesizați cu privire la decesul minorei de doi ani, în cursul serii trecute. În baza sesizării, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând ca, după efectuarea necropsiei și în funcție de concluziile raportului medico-legal, să se stabilească încadrarea juridică a faptei", a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Totodată, a fost deschisă o anchetă și de către Protecția Copilului Galați, deoarece familia din care provenea fata mai are alți trei copii. ”Ne interesează foarte mult, în acest moment, ca acei copii care au rămas acasă să fie echilibrați din punct de vedere psihologic. De asemenea, ne interesează și să evaluăm situația socio-familială de la domiciliul părinților, pentru a vedea dacă acest incident este o formă de neglijență, de violență, posibil cu caracter repetitiv. La momentul accidentului, din ce știm până acum, copiii erau singuri” a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Protecției Copilului Galați. (Remus Basalic)

Citit 6506 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iulie 2021 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.