Fostul director al Urbanismului îşi apără libertatea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Silviu Vlasie, fostul şef al Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei, s-a aflat ieri la Curtea de Apel, unde a depus, prin avocat, o serie de acte. Vlasie a fost judecat de magistraţii Tribunalului, care i-au dat patru ani de puşcărie pentru infracţiuni de corupţie.

El a fost tot timpul în libertate şi va rămâne aşa până la epuizarea căilor de atac, moment la care, dacă decizia primei instanţe va rămâne în aceeaşi formulă, Vlasie va urma să-şi ispăşească pedeapsa. La Curte se judecă acum apelul pe care acesta l-a declarat, dar date fiind multitudinea actelor depuse de inculpat în apărarea sa, procurorul gălăţean al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut ieri un termen pentru a le studia.

Silviu Vlasie a fost trimis în judecată în toamna lui 2007, iar prima decizie a fost dată anul acesta în februarie. Lui i s-a reproşat faptul că a făcut un „troc”. I-a spus unui om de afaceri pe care-l amendase că va renunţa la sancţiune dacă el nu mai continuă procesele pe care le avea cu municipalitatea.

Din datele oferite de procurori a reieşit că Vlasie ar fi fost direct interesat ca afaceristul să renunţe la procese, deoarece una dintre părţi îi era prietenă, iar denunţătorul cerea despăgubiri Primăriei, prin edil şi prin această amică, de câteva miliarde de lei vechi.  Rămâne de văzut care va fi cursul acestui proces.

Citit 661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.