Un hoţ mort, restul la judecată

Un hoţ mort, restul la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După cinci ani, un grup de persoane care a participat la o tâlhărie în ArcelorMittal a ajuns la vremea scadenţei în justiţie *

Zilele acestea, mai multe persoane care au participat acum cinci ani, în 2006 deci, la un hold-up pe platforma Arcelor Mital Galaţi, au fost trimise în judecată. E vorba de Chiosa Marian, zis „Limbos”, din Şerbeştii Vechi; Muşat Valerică, zis „Broscoi”, din Pechea; Vrenghea Iulian Aurel şi Vrenghea Ovidiu Florin, de loc din Blaj-Alba, cu domiciliul în judeţul Vaslui;  Serdare Romică, din Şerbeştii Vechi, Sava Sorin, din Pechea şi Haralambie Romeo, zis „Piciu”. Ei sunt acuzaţi de tâlhărie, cu excepţia ultimului, care e acuzat de instigare la furt calificat.

Toţi ascultau de „Piciu” când era vorba să pună la cale vreo afacere… penală. Aşa s-a întâmplat şi în dimineaţa zilei de 23 noiembrie 2006 când s-au întâlnit acasă la acesta. El le-a cerut ferm să fure lingouri din fontă („cozonaci”) de la Combinat.

N-aveau loc de întors pentru că, la o adică, „Piciu” îi mai şi lovea pentru a fi mai convingător. Aşa că echipa de şoc a plecat la treabă cu o căruţă cu doi cai, ajungând pe platforma industrială, în zona „Borcan”, lângă o hală amplasată în apropiere de calea ferată.

„Piciu” & Co au dat un… rateu mortal

Ziua aceea a fost însă cu ghinion pentru că în zonă a apărut un Nissan de la WBC. Hoţii au dat să fugă, dar Chiosa Marian, cu gândul la şeful, „Piciu”, le-a cerut să se întoarcă şi să încerce să ia căruţa cu care veniseră la furat, pentru a nu cădea în mâinile „duşmanului”.

Lucrurile s-au complicat, trei agenţi de pază de la WBC i-au somat să se oprească. Somaţia n-a avut ecou şi cei veniţi la furat au început să împingă căruţa şi să arunce cu pietre în agenţii care-i somaseră. Riposta agenţilor înarmaţi a fost promptă, dură…

Au tras mai multe focuri de armă în plan orizontal, rezultatul fiind dramatic: Unul dintre rebeli s-a prăbuşit, trecând în lumea umbrelor! Se alesese praful de tot. Formaţia chitită pe furat din Combinat eşuase în tragic. Demoralizaţi, speriaţi n-au mai avut decât puterea de a-l căra pe împuşcat, pe braţe, până la maşina Salvării.

S-au adunat din nou acasă la „Piciu”, care le-a cerut să nu spună că au fost toţi la furat, ci numai trei dintre ei între care şi cel care a fost împuşcat, iar pe ceilalţi i-a ameninţat cu bătaia dacă vor spune ceva. N-a ieşit cum au plănuit, din moment ce, iată, chiar şi după cinci ani, au fost trimişi în judecată.

Acolo, la locul teribilei bătălii cu agenţii de pază, bătălie soldată  cu moartea unui om, poliţiştii şi procurorii au găsit trei lingouri din fontă calupată („cozonaci”), o ţeavă folosită la urcarea prăzii în căruţă… În atelaj au fost găsite 11 lingouri de fontă, în greutate de 840 de kilograme.  

Agenţii de pază? Au fost scoşi de sub urmărire penală pentru că au acţionat în legitimă apărare. Dar, în instanţa de judecată, se va hotărâ totul în privinţa persoanelor care au participat la hold-up.

Citit 2874 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.