Permis de conducere fals și țigări de contrabandă

Permis de conducere fals și țigări de contrabandă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un bărbat de 34 de ani a fost depistat cu permis de conducere fals, într-un microbuz în care era pasager. Echipa comună de control a descoperit şi ţigarete de contrabandă, care-i aparţineau şoferului.
Joi, 2 decembrie, pasagerul microbuzului s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, în Punctul de Trecere Oancea. Deoarece au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperit, asupra acestuia, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Belarus, având imprimată fotografia și datele sale de identitate. În urma verificărilor specifice, s-a stabilit că documentul în cauză este fals. Bărbatul a declarat că a urmat cursurile unei școli de șoferi din Belarus, iar în schimbul sumei de 150 de dolari a primit permisul în cauză, fără să știe că acesta nu este autentic.
Totodată, în baza profilului de risc, a fost efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, fiind descoperită, în bagajele conducătorului auto, cantitatea de 1.680 de țigarete de diferite mărci, de proveniență duty-free. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în vederea continuării cercetărilor, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 de lei. În cazul pasagerului, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citit 1261 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.