Ucrainean depistat cu test PCR negativ, fals, la vamă

Ucrainean depistat cu test PCR negativ, fals, la vamă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un bărbat, din Ucraina, în vârstă de 31 de ani, a fost depistat cu un test PCR negativ, fals, la vamă. Şoferul s-a prezentat miercuri, 22 decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați, pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu rutier, format dintr-un cap tractor și o remorcă. La controlul de frontieră, acesta a prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Galați, un raport medical eliberat de o clinică din Ucraina care atesta că deține un rezultat negativ la testarea pentru detecția infecției cu virusul SARS-Cov-2 prin metoda RT - PCR.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului medical în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul le-a declarat poliţiştilor că a făcut testul PCR la o clinică din Kiev și nu avea cunoștință că documentul nu este autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1496 ori Ultima modificare Joi, 30 Decembrie 2021 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.