UPDATE: Funcționar public, prins când lua șpagă de la un condamnat. Ce au decis procurorii care i-au făcut flagrantul

UPDATE: Funcționar public, prins când lua șpagă de la un condamnat. Ce au decis procurorii care i-au făcut flagrantul
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

UPDATE, 10 februarie 2022: Funcționarul prins în flagrant în timp ce lua mită de la o persoană căreia trebuia să îi ponteze în fals mai multe zile de lucru în folosul comunității a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, au decis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Inculpatul este cercetat pentru luare de mită și fals intelectual.


Au fost descinderi ale ofițerilor Anticorupție astăzi, 9 februarie, la sediul unei instituții publice din Galați, după ce o persoană obligată la muncă în folosul comunității l-a reclamat pe funcționarul care trebuia să îi ponteze orele că i-ar fi cerut șpagă. 200 de euro a fost suma stabilită de angajatul instituției pentru a ponta în fals persoana condamnată pentru perioada 31 ianuarie - 9 februarie 2022, deși aceasta nu prestase nicio oră în folosul comunității, conform deciziei judecătorești. Mituitorul a acceptat să dea banii, dar a mers și la poliție, unde a reclamat totul. Astfel, luctorii DGA Galați și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au surprins în flagrant întreaga operațiune.

”Cu ocazia primirii sumei de bani menționate, funcționarul public a întocmit în fals un pontaj pe care l-a prezentat martorului denunțător să-l semneze, în care a atestat în fals cum că acesta din urmă a efectuat zilele de muncă neremunerată în folosul comunității în perioada 31.01 - 09.02.2022. De asemenea, la aceeași dată, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Galați au efectuat o percheziție domiciliară în biroul funcționarului”, a precizat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al DGA - Serviciul Județean Galați.

Funcționarul public de rang superior a fost reținut pentru acuzațiile de luare de mită și fals intelectual, urmând ca anchetatorii să decidă, în funcție de probatoriu, măsurile pe care le vor dispune.

Citit 4368 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.