Acelaşi impozit, în alt cont

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis Ordinul nr. 2104 pentru reglementarea unor aspecte legate de plata şi distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal. 

Conform comunicatului de presă al ANAF, impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, reţinut de notarii publici, aferent operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate încheiate până la data de 13 mai 2010, inclusiv, se virează în continuare în contul unic de venituri ale bugetului de stat 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic".

Începând cu data de 14 mai 2010, impozitul respectiv se virează în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 „Venituri ale bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, deschis la unităţile Trezoreriei Statului în a căror rază birourile notarilor publici sunt înregistrate fiscal, codificat cu codul de identificare fiscală al birourilor notariale.

De asemenea, notarii publici care calculează, reţin, declară şi virează acest tip de obligaţie fiscală vor întocmi şi depune lunar la organul fiscal de administrare, împreună cu „Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, şi un borderou privind distribuirea către unităţile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozit pe venitul din transferurile proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

Modelul şi conţinutul formularului "Borderou privind distribuirea către unităţile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozit pe venitul din transferurile proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal" sunt prevăzută în Anexa 1 la Ordinul nr.2104/2010, publicat în MO al României nr.425/24.06.2010.

* Pentru obligaţiile de plată aferente operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate încheiate în perioada 14-31 mai 2010, Borderoul menţionat  se depune la organul fiscal de administrare până la data de 30 iunie 2010, însoţit de o copie a documentului de plată prin care au fost virate sumele în contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 „Venituri ale bugetului de stat - Impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”.

Informaţii detaliate se pot obţine la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice, telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor: 0314039160 sau pe www.anaf.ro. 

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.